Ιταλός ΠτΔ Σέρτζιο Ματταρέλλα: Κάθε πόλεμος είναι απάνθρωπος – Νάρκες κατά προσωπικού παρά τις διεθνείς συνθήκες

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Ο Ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Sergio Mattarella έγραψε μήνυμα προς την Πρόεδρο της Ιταλικής Εκστρατείας Κατά των Ναρκών, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Δράσης Κατά των Ναρκών που καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη.

Όπως αναφέρει η ANSA “αυτή είναι μια εποχή που μας κάνει να κατανοήσουμε ακόμη καλύτερα την αξία της ειρηνικής συνύπαρξης, του σεβασμού των Διεθνών Συμβάσεων που στοχεύουν στη μείωση των επιπτώσεων των πολέμων στους πληθυσμούς, της συνεργασίας μεταξύ των λαών. Είναι δυνατόν να σταματήσουν οι πόλεμοι και οι καταστροφές, επιβεβαιώνοντας παντού τους λόγους του ανθρώπινου πολιτισμού από τους οποίους δεν σκοπεύουμε να παρεκκλίνουμε”.

Συνεχίζει το σημείωμα. “Κάθε πόλεμος είναι απάνθρωπος. Κατά τη διάρκεια των πολέμων μπορούν να παρθούν αποφάσεις τόσο σκληρές ώστε να ξεπεραστεί κάθε όριο φρίκης. Η διασπορά της γης με νάρκες κατά προσωπικού και η χρήση ειδικών βομβών, που έχουν σκοπό να τρομοκρατήσουν τον πληθυσμό και να προκαλέσουν σφαγές ανυπεράσπιστων πολιτών, είναι ανάμεσα σε αυτά και συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και επιβαρύνει τις ευθύνες της εμπόλεμης σύγκρουσης”. 

“Η Ιταλική εκστρατεία κατά των ναρκών και οι εκφράσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, στη χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο, που βοηθούν στη διατήρηση της επαγρύπνησης σε αυτό το θέμα ψηλά, που υποστηρίζουν τις δράσεις αποκατάστασης και που γίνονται εκπαιδευτές και υποστηρικτές της ειρήνης, είναι όλες αξιόλογες πρωτοβουλίες” τόνισε ο Ματταρέλλα.

“Η Παγκόσμια Ημέρα Δράσης Κατά των Ναρκών, που διοργανώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη, είναι μια πολύτιμη ευκαιρία για την ευαισθητοποίηση των πολιτών και των κοινοτήτων ενάντια στην κατασκευή και χρήση αυτών των ιδιαίτερα απεχθών και δόλιων εργαλείων θανάτου – που ωστόσο χρησιμοποιούνται, παρά την απαγόρευση από συμβάσεις και συνθήκες. Οι συγκρούσεις των τελευταίων δεκαετιών μας έχουν δώσει εικόνες αθώων ανθρώπων ακρωτηριασμένων εξαιτίας των ναρκών, καταδικασμένοι σε μια ζωή γεμάτη βάσανα και δυσκολίες” έκλεισε ο Ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος