Ιταλικό ΥπΕξ: Η σταθερότητα των Βαλκανίων αποτελεί στόχο προτεραιότητας για την Ιταλία – Οι ΥπΕξ και ΥπΑμ Ιταλίας την Τρίτη 22/11 στη Σερβία και στο Κοσσυφοπέδιο

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου του Ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας, Αντόνιο Ταγιάνι, και ο Υπουργός Άμυνας, Γκουίντο Κροσέτο, θα επισκεφθούν το Βελιγράδι και την Πρίστινα στις 22 Νοεμβρίου για συναντήσεις με τους Προέδρους της Δημοκρατίας και τους Πρωθυπουργούς της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου, καθώς και με τους αντίστοιχους ομολόγους τους σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας.

Η επίσκεψη είχε ανακοινωθεί ήδη σήμερα το πρωί σε εκδήλωση στην κεντρική έδρα της Ιταλικής Ράδιο Τηλεόρασης Rai της Ρώμης, όπου ήταν παρούσα και η ΕΡΤ.

Το σχετικό σημείωμα τονίζει πως “απευθύνοντας έκκληση στο αίσθημα ευθύνης των μερών, η Ιταλία προτίθεται να τα ενθαρρύνει να εντείνουν τον διάλογο προκειμένου να ξεπεραστούν οι πρόσφατες εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών, δίνοντας επίσης ώθηση στην Ευρωπαϊκή προοπτική τους.
Η σταθερότητα των Βαλκανίων αποτελεί στόχο προτεραιότητας για τη χώρα μας, η οποία ανέκαθεν εργαζόταν για την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή, επίσης μέσω της συμμετοχής της στη δύναμη του ΝΑΤΟ για το Κοσσυφοπέδιο (KFOR) και στην Ευρωπαϊκή αποστολή EULEX.
Στην Πρίστινα, οι δύο Ιταλοί Υπουργοί θα επισκεφθούν την KFOR, υπό τη διοίκηση του στρατηγού Ristuccia. Το Ιταλικό απόσπασμα, που έχει αναπτυχθεί σε διάφορα μέρη της χώρας, είναι το μεγαλύτερο σε διεθνή αποστολή με 750 μονάδες.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος