Ιταλική εκκλησία: Στις 600 οι υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης στο αρχείο του Βατικανού ― Έκθεση – κόλαφος

Array

Τουλάχιστον 600 είναι οι υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης που στάλθηκαν στο Βατικανό, σύμφωνα με ενημέρωση της Ιταλικής εκκλησίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Associated Press, οι καθολικοί επίσκοποι παρείχαν την πρώτη καταγραφή περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης από κληρικούς και γνωστοποίησαν ότι περισσότερες από 600 υποθέσεις στη Ιταλική επικράτεια βρίσκονται στο αρχείο του Βατικανού από το 2000.

Η έκθεση της διάσκεψης των Ιταλών επισκόπων, η οποία κάλυψε μόνο τις καταγγελίες που είχαν λάβει οι τοπικές ιταλικές εκκλησιαστικές αρχές τα τελευταία δύο χρόνια, αναγνώρισε 89 φερόμενα ως θύματα και περίπου 68 άτομα που κατηγορούνται.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σχετικά με την έκθεση, ο Μονσινιόρ Τζουζέπε Μπατούρι αποκάλυψε ότι η διάσκεψη των επισκόπων ερευνούσε 613 αρχεία που φυλάσσονταν στο Βατικανό. «Πρέπει να καταλάβουμε πόσα είναι τα θύματα, ποιο είναι το προφίλ τους, ποιοι είναι οι υπεύθυνοι», είπε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι το Βατικανό, από το 2001 ζήτησε από τις επισκοπές σε όλο τον κόσμο να στείλουν όλες τις αξιόπιστες αναφορές τους για περιστατικά κακοποίησης, ώστε να γίνει η σχετική επεξεργασία.

Το Βατικανό έδρασε, σύμφωνα με το AP , μετά από δεκαετίες κατά τις οποίες επίσκοποι και στελέχη της εκκλησίας μετακινούσαν ιερείς από επισκοπή σε επισκοπή, αντί να τους τιμωρήσουν ή να τους καταγγέλλουν στην αστυνομία, ως όφειλαν.

Εκτιμάται ότι ένα ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό των κατηγορουμένων ήταν απλά μέλη της εκκλησίας – περίπου το 34%, σε σύγκριση με το 66% ιερέων ή θρησκευτικών στελεχών.

Πηγή: Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος