Ιταλικές Χρυσές Σφαίρες: Βραβείο Καριέρας στη Μόνικα Μπελούτσι – «Ένα διαχρονικό και απεριόριστο είδωλο»

Σύνοψη
  • Το βραβείο θα απονεμηθεί στη Μόνικα Μπελούτσι κατά τη διάρκεια της τελετής της 64ης έκδοσης της βραδιάς στις 3 Ιουλίου, στους κήπους της Γερμανικής Ακαδημίας «Villa Massimo» στη Ρώμη

Στη δημοφιλή Ιταλίδα ηθοποιό Μόνικα Μπελούτσι θα απονεμηθεί το φετινό Βραβείο Καριέρας των Globi d’oro – οι Ιταλικές Χρυσές Σφαίρες, σύφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa.

Ανταπόκριση-ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Η κριτική επιτροπή του βραβείου, ενός από τα παλαιότερα ιταλικά κινηματογραφικά βραβεία, που διοργανώνεται και απονέμεται από την Ένωση Ξένου Τύπου της Ιταλίας, ψήφισε ομόφωνα υπέρ του Βραβείου Καριέρας για την ηθοποιό, γνωστό πρόσωπο και εκπρόσωπος του ιταλικού κινηματογράφου παγκοσμίως.

Σε σημείωμά τους, οι καλλιτεχνικοί διευθυντές (Claudio Lavanga, διεθνή ανταποκριτή του Nbc News, και Alina Trabattoni, διεθνή ανταποκριτή του Trt World) δηλώνουν: «φέτος θελήσαμε να αποτίνουμε φόρο τιμής σε μια καλλιτέχνιδα η οποία, όσο λίγοι άλλοι, έχει καταφέρει να γοητεύσει το κοινό όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Το ταλέντο, το χάρισμα και η σκηνική παρουσία της Μόνικα Μπελούτσι», συνεχίζει το σημείωμα «είναι ο καθρέφτης ενός κινηματογραφικού στυλ που ξεπερνά όλα τα σχήματα: αυτή η ικανότητα να υποσκελίζει τα είδη και να τοποθετείται πάνω από τα πράγματα. Έτσι, η προσωπικότητά της και η ερμηνευτική της ικανότητα, που έχουν υποστείλει διαφορετικές κινηματογραφικές εκφράσεις, μετατρέποντάς την σε ένα διαχρονικό και απεριόριστο είδωλο».

Όπως σημειώνει το Ansa, και για την φετινή έκδοση των Χρυσών Σφαιρών, μια επιτροπή ξένων ανταποκριτών από όλο τον κόσμο, όπως η Ελλάδα, η Αυστραλία, η Γερμανία, η Αλβανία, η Ελβετία, ο Άγιος Μαρίνος, η Ιαπωνία, η Ρουμανία, η Σουηδία, η Γαλλία, η Τουρκία, η Αγγλία, η Ολλανδία, η Χιλή, η Βουλγαρία, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Βενεζουέλα, η Μολδαβία και η Ισπανία, επέλεξαν τις σημαντικότερες ταινίες για να βραβεύσουν τις καλύτερες του ιταλικού κινηματογράφου. 

Το βραβείο θα απονεμηθεί στη Μόνικα Μπελούτσι κατά τη διάρκεια της τελετής της 64ης έκδοσης της βραδιάς στις 3 Ιουλίου, στους κήπους της Γερμανικής Ακαδημίας «Villa Massimo» στη Ρώμη. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος