Ιταλία: Υπεγράφη το διάταγμα με τα ενεργειακά μέτρα

Array

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Όπως είχε ανακοινωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο Υπουργός Οικολογικής Μετάβασης της Ιταλίας, Ρομπέρτο Τσινγκολάνι, σήμερα (6/10) το απόγευμα υπέγραψε το διάταγμα με τα ενεργειακά μέτρα που θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια της επερχόμενης χειμερινής περιόδου.

Το διάταγμα καθορίζει νέα χρονικά όρια για την θέρμανση που λειτουργεί με φυσικό αέριο και θεσπίζει τη μείωση (κατά έναν βαθμό) των μέγιστων τιμών θερμοκρασίας των θερμαινόμενων χώρων.

Αναλυτικά, μειώνεται κατά μία ώρα την ημέρα η λειτουργία των συστημάτων θέρμανσης, ενώ το χρονικό διάστημα λειτουργίας των συστημάτων για την επερχόμενη χειμερινή περίοδο μειώνεται κατά 15 ημέρες, δηλαδή ξεκινά 8 ημέρες αργότερα και λήγει 7 ημέρες νωρίτερα.
Επίσης, στην Ιταλία αναγνωρίζονται έξι κλιματικές ζώνες, και έτσι η ημερομηνία έναρξης και λήξης της ‘κλιματιζόμενης’ περιόδου θα εξαρτηθεί από την ανωτέρω καταχώρηση.

Προφανώς έχουν εντοπιστεί και εξαιρέσεις (και υπό προϋποθέσεις), όπως στην περίπτωση οίκων ευγηρίας, παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, αλλά και βιομηχανίες, ενώ πλήρη εξαίρεση αποτελούν όσα κτίρια φέρουν θέρμανση που λειτουργεί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος