Ιταλία: Ξεπέρασαν τους 70.000 οι Ουκρανοί πρόσφυγες, 8.455 παιδιά εντάχθηκαν στις σχολικές τάξεις

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σχεδόν πέντε εβδομάδες μετά το ξεκίνημα των βομβαρδισμών, οι Ουκρανοί πρόσφυγες στην Ιταλία ξεπέρασαν τους 70.000. Την εν λόγω ενημέρωση έδωσε σήμερα ο Ιταλός ΥπΕξ Λουίτζι ντι Μάιο, ο οποίος βρέθηκε στο Βερολίνο για συναντήσεις με εκπροσώπους γερμανικών θεσμών, συμπεριλαμβανομένης αυτής με την Γερμανίδα ομόλογό του, Annalena Baerbock. 

Ο Ντι Μάιο τόνισε πως “η ροή των αφίξεων συνεχίζει να αυξάνεται και στη χώρα μας (Ιταλία)” και πως “στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για γυναίκες και παιδιά”.

Παράλληλα, σε ακρόαση στην Επιτροπή Πολιτισμού του Κοινοβουλίου στη Ρώμη, ο Υπουργός Παιδείας Patrizio Bianchi μίλησε για τον αριθμό των Ουκρανών μαθητών που εισήλθαν και εντάχθηκαν στις ιταλικές σχολικές τάξεις. Ο συνολικός αριθμός είναι 8.455, εκ των οποίων 1.577 προσχολικής ηλικίας, 4.172 στο δημοτικό, 2.066 στο γυμνάσιο, και 640 στο λύκειο. Οι περισσότεροι βρίσκονται σε περιφέρειες του Ιταλικού Βορρά, με περίπου 1.800 παιδιά μόνο στην Περιφέρεια της Λομβαρδίας. 

Ο Υπουργός Bianchi έκανε λόγω και για “γλωσσική διαμεσολάβηση” για μια καλύτερη ένταξη των παιδιών στα Ιταλικά σχολεία.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, ο αριθμός των μαθητών αναμένεται να αυξηθεί, εφόσον ανάμεσα στους 70.000 πρόσφυγες υπάρχουν περίπου 25.000 ανήλικοι που έχουν φτάσει μέχρι στιγμής στην Ιταλία, κάτι το οποίο ενδέχεται να χρειαστεί και μια αναπροσαρμογή των απαραίτητων χρηματικών πόρων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος