Ιταλία: Ξεκίνησε η χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου για 3 εκατομμύρια πολίτες

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σήμερα ξεκίνησε επίσημα η χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίων για περίπου 3 εκατομμύρια πολίτες, με στόχο τους ανοσοκατεσταλμένους και γενικότερα τις ευπαθείς ομάδες. 

Συγκεκριμένα, είναι 10 οι κατηγορίες ασθενών που θα λάβουν την “αναμνηστική” δόση του εμβολίου. Πρόκειται για νοσούντες με HIV, με σπληνεκτομή, δέκτες μοσχευμάτων (στερεών οργάνων) σε ανοσοκατασταλτική θεραπεία, δέκτες αιμοποιητικών βλαστικών κυττάρων ή σε αναμονή για μεταμόσχευση οργάνων, νοσούντες υπό θεραπείες βασισμένες σε κύτταρα Τ, νοσούντες με ογκολογική παθολογία, με πρωτογενείς και δευτερογενείς ανοσοανεπάρκειες, υπό αιμοκάθαρση και με σοβαρή χρόνια νεφρική ανεπάρκεια. 

Στη συνέχεια από τις ανωτέρω κατηγορίες, αναμένεται να έχουν σειρά οι άνω των 80 ετών, οι νοσούντες σε δομές περίθαλψης, το υγειονομικό προσωπικό και οι πρώτοι εμβολιασμένοι.

Η χορήγηση πρέπει να πραγματοποιείται τουλάχιστον 28 ημέρες μετά την τελευταία δόση και προβλέπεται να γίνει με τα δύο εγκεκριμένα εμβόλια mRNA, δηλαδή με Pfizer ή με Moderna.

Επίσης, ο τύπος εμβολίου θα πρέπει κατά προτίμηση να είναι ο ίδιος με αυτόν που χορηγήθηκε με τη δεύτερη δόση, το Pfizer (συνιστάται) από 12 ετών και άνω και το Moderna από 18 και άνω.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος