Ιταλία: Βίντεο της Τζόρτζια Μελόνι με παλαιότερη δήλωσή της υπέρ του Μουσολίνι, ενώ η εγγονή του δικτάτορα δεν κατεβαίνει υποψήφια στις επόμενες εκλογές

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Εν μέσω εκλογικής εκστρατείας συνεχίζονται οι πολιτικές συζητήσεις στην Ιταλία, με ανακοινώσεις πολιτικών προγραμμάτων και προθέσεων των διαφόρων κομμάτων και παρατάξεων, ακόμα και με χτυπήματα ‘κάτω από τη μέση’ αλλά και αναμνήσεις.

Παλαιότερο βίντεο της Τζόρτζια Μελόνι: Ο Μουσολίνι υπήρξε ένας καλός πολιτικός

Η εφημερίδα La Repubblica φέρνει στο φως ένα παλαιότερο βίντεο της Τζόρτζια Μελόνι, ηγέτιδα των Αδελφών της Ιταλίας, να μιλάει θετικά υπέρ του δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι. Είναι το 1996, και η μόλις 19χρονη Μελόνι απευθύνεται στο γαλλικό ειδησεογραφικό πρόγραμμα Soir 3.

Το βίντεο, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμο στο Youtube, δείχνει την Μελόνι να μιλά για τον Μουσολίνι ως ένας «καλός πολιτικός» ο οποίος «ότι έπραξε, το έπραξε για την Ιταλία» και μάλιστα τονίζοντας πως «δεν υπήρξαν άλλοι πολιτικοί σαν αυτόν τα τελευταία 50 χρόνια».

Όπως τονίζει η La Repubblica στη σχετική σελίδα, η Τζόρτζια Μελόνι περιγράφεται από το γαλλικό πρόγραμμα ως «μια πολύ δραστήρια αγωνίστρια της Εθνικής Συμμαχίας που υιοθετεί νεοφασιστικές ιδέες».

Το βίντεο έρχεται στην επιφάνεια μόλις μια εβδομάδα ύστερα από το βίντεο στον ξένο τύπο όπου η ίδια η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε πως «η ιταλική Δεξιά έχει παραδώσει τον φασισμό στην ιστορία δεκαετίες τώρα, καταδικάζοντας απερίφραστα την καταστολή της δημοκρατίας και τους άδοξους αντιεβραϊκούς νόμους».

“Έχω βαρύ επίθετο”: Η εγγονή του Μουσολίνι δεν θα κατέβει υποψήφια στις επόμενες εκλογές

Πάντα σχετικά με τον Μουσολίνι και τα Αδέλφια της Ιταλίας, η εγγονή του Ιταλού δικτάτορα και μέλος του κόμματος, Ρακέλε, ανακοίνωσε πως δεν θα κατέβει υποψήφια στις επόμενες εκλογές. Ο λόγος, το «βαρύ επώνυμο» που φέρει και το οποίο θα έφερνε δυσκολίες στο κόμμα, αλλά και το γεγονός πως είναι νέα.

Η Ρακέλε Μουσολίνι είναι κόρη του Ρομάνο Μουσολίνι, γιού του Μπενίτο, και της Μαριάνα Σικολόνε, αδελφή της Σοφία Λόρεν. Είναι δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο της Ρώμης, θέση που κατέκτησε με 8.600 ψήφους, και όπου θα συνεχίσει να εργάζεται, αφήνοντας έτσι την ευκαιρία να μπει στο Ιταλικό Κοινοβούλιο, όπου η ίδια τόνισε πως «είναι σωστό να επιβεβαιώνονται οι βουλευτές που έχουν κάνει σπουδαία δουλειά στην αντιπολίτευση τα τελευταία χρόνια».

Υπενθυμίζουμε επίσης πως η μεγαλύτερη αδελφή της Ρακέλε, Αλεξάνδρα, υπήρξε και αυτή πολύ δραστήρια πολιτικός της ιταλικής Δεξιάς και μάλιστα αμύνθηκε συχνά τον παππού της, μέχρι την απόσυρσή της από την πολιτική σκηνή της χώρας, το 2020.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος