Ιταλία – Βένετο: Σταματούν τα αμειβόμενα τεστ για τους ανεμβολίαστους – Προτεραιότητα στην εμβολιαστική εκστρατεία

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής 

Η αύξηση των κρουσμάτων με το νέο κύμα της πανδημίας φέρνει επιπτώσεις και στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, με αποτέλεσμα το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό να είναι ελλιπή. Μια κατάσταση η οποία παρατηρείται και στην περιφέρεια του Veneto, στην οποία εργάζονται περισσότεροι από 61.000 υπάλληλοι στο περιφερειακό δημόσιο σύστημα.

Για να ανταπεξέλθουν στην εν λόγω κρίση, και δεδομένου πως όλοι οι διαθέσιμοι πόροι και προσωπικό πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην εμβολιαστική εκστρατεία, η Τοπική Υγειονομική Αρχή Euganea αποφάσισε να σταματήσει τα αμειβόμενα τεστ για την χορήγηση του προσωρινού Green Pass στους ανεμβολίαστους. Αντίθετα, οι υπηρεσίες του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού όσον αφορά τα τεστ θα διατεθούν μόνο προς όσους φέρουν ύποπτα συμπτώματα κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, από τις 30 Νοεμβρίου δεν είναι πλέον δυνατή η χρήση του τεστ επί πληρωμή σε διάφορα κέντρα και drive through της ευρύτερης περιοχής. Ένα παρόμοιο μέτρο πάρθηκε και από την Τοπική Υγειονομική Αρχή Scaligera (Verona), με ισχύ από χθες 1η Δεκεμβρίου. 

Οι εν λόγω αποφάσεις βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος με την Περιφέρεια.

Σημειωτέον, για τους μη εμβολιασμένους παραμένουν σε ισχύ φαρμακεία και διάφορα κέντρα πρώτων βοηθειών – μέχρι νεωτέρας, τουλάχιστον. 

Υπενθυμίζουμε επίσης πως οι ανεμβολίαστοι στην Ιταλία χρειάζονται αρνητικό τεστ για να λάβουν το προσωρινό Green Pass για την εργασίας τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος