Ιταλία: Σαράντα μετανάστες βρέθηκαν νεκροί σε παραλία στη νότια Ιταλία

Σύμφωνα με πληροφορίες πενήντα ναυαγοί διασώθηκαν ενώ αγνοούνται ακόμα πολλά άτομα.

Σαράντα μετανάστες βρέθηκαν νεκροί σε παραλία στη νότια Ιταλία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ansa. Mέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι μετανάστες επέβαιναν στη λέμβο που βυθίστηκε. Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία η βάρκα έσπασε και οι άτυχοι μετανάστες έπεσαν στα παγωμένα νερά.

To πρακτορείο ειδήσεων Adnkronos ανέφερε ότι πάνω από 100 άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες και ότι περίπου 50 είχαν διασωθεί. Το σκάφος, που μετέφερε μετανάστες από το Ιράν, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, συνετρίβη σε βράχια εν μέσω κακών καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με το Adnkronos.

Σύμφωνα με το πρακτορείο AGI, μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται μωρό ηλικίας λίγων μηνών. Οι πρώτες βοήθειες σε μετανάστες και πρόσφυγες παρασχέθηκαν από την ιταλική οικονομική αστυνομία. Τα ταχύπλοά της συνεχίζουν τις έρευνες, σε αναζήτηση τυχόν επιζώντων, ενώ στους διασωθέντες παρέχεται ιατρική φροντίδα από τον Ιταλικό Ερυθρό Σταυρό.

H ιταλική εφημερίδα La Stampa χαρακτηρίζει τη νέα αυτή ναυτική τραγωδία ως «γροθιά στο στομάχι» ενώ ο επικεφαλής του προγράμματος “People On the Move” δήλωσε ότι οι σφαγές των αθώων όπως αυτή είναι απαράδεκτη ακριβώς επειδή θα μπορούσε να αποφευχθεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος