Ιταλία: Το φαινόμενο των ηλικιωμένων influencers της Modena (video)

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Στην μικρή πόλη Carpi της επαρχίας της Modena μια ομάδα ηλικιωμένων “πέρασε” στον ψηφιακό κόσμο των κοινωνικών δικτύων. Για πολλούς συνομήλικούς τους ένα τέτοιο βήμα θα ήταν δύσκολο, εφόσον όπως είναι γνωστό ο ψηφιακός διχασμός (digital divide εις την Αγγλικήν) φέρει σε μεγάλο βαθμό ηλικιακούς παράγοντες. 

Όμως, οι παππούδες και γιαγιάδες του Συνεταιρισμού Scai αποδεικνύουν έμπρακτα πως να καλύψουν τον εν λόγω διχασμό, εφόσον οι ίδιοι έσπασαν το φράγμα των 10.000 followers και έφτασαν μέχρι στιγμής τον αριθμό των 424 χιλιάδων προβολών με τις αναρτήσεις τους στο κοινωνικό δίκτυο TikTok.  

@scaicoop

#viral #4u #nonni #nonnisulweb #andiamoneiperte #v #migliaiadime #2022 #facciamolodiventarevirale #2022 #10k #perte #🤩 #😍 #grandma

♬ LITTLE MO’ BETTA – David Davis

Ο Συνεταιρισμός Scai επιδεικνύει τις δραστηριότητες των ηλικιωμένων από τον Σεπτέμβριο του 2020. Μέσα σε λίγο διάστημα, οι αναρτήσεις έγιναν viral στο διαδίκτυο, σε σημείο που στους ηλικιωμένους προσφέρονται δώρα από εταιρείες που μέσω αυτών στοχεύουν να προωθήσουν τα προϊόντα τους.

Σε δήλωσή του στην τοπική εφημερίδα Gazzetta di Modena, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Ilario De Nittis, τονίζει πως “η Covid άνοιξε νέα σενάρια για να φέρουμε τους ηλικιωμένους πιο κοντά στην κοινωνία. Και η σημερινή κοινωνία είναι … Tik Tok”. 

“Προπαντός – συνεχίζει ο Πρόεδρος – οι ηλικιωμένοι συνδέονται με εγγόνια που, ακόμα κι έτσι, μπορούν να φροντίσουν τους παππούδες τους. Συνδεόμαστε μαζί και πραγματοποιούμε σωματικές δραστηριότητες όπως γυμναστική και εργαστήρια που τελειώνουν με μαθήματα και που μπορείτε να κατεβάσετε από το κανάλι μας. Σήμερα είμαστε σημείο αναφοράς για φροντιστές, δηλαδή ανθρώπους που φροντίζουν τις οικογένειές τους και τους ηλικιωμένους σε όλη την Ιταλία”.

@scaicoop

movimento di bacino..#nonnisulweb #grandma #2022 #4u #siamoneiperte #carpi #v #viral #facciamolodiventarevirale #andiamoneiperte #accontentarsi #nonni #perte #ridere #🤩 @sam219474

♬ Oh Yeah – Ferris Bueller

“Οι παππούδες και οι γιαγιάδες είναι ηθοποιοί και πρωταγωνιστές μιας περιοχής που τους αγαπά και τους ακολουθεί” ολοκλήρωσε ο De Nittis.

Ο Συνεταιρισμός δηλώνει ανοιχτός σε οποιαδήποτε συνεργασία, εφόσον οι ηλικιωμένοι έλαβαν “πολλές προσφορές για να προωθήσουμε κάποια προϊόντα τρίτης ηλικίας μέσω του καναλιού Tik Tok”. 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο De Nittis “το έργο θα αναπτυχθεί τους επόμενους μήνες για τη συγκέντρωση κεφαλαίων με σκοπό την υλοποίηση ενός νέου έργου στο Fossoli” (θλιβερά γνωστό στρατόπεδο για τη σφαγή 67 συνανθρώπων μας το 1944).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος