Ιταλία: Θύελλα με γραμματέα της Λέγκα που φέρει νεοφασιστικό τατουάζ

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Πολιτική θύελλα ξέσπασε στη Μπολόνια ύστερα από την αποκάλυψη πως ο νέος Γραμματέας της Λέγκα στη Μπολόνια, Κριστιάνο Ντι Μαρτίνο, φέρει στο μπράτσο του τατουάζ με νεοφασιστικό σύμβολο.
Πρόκειται για ρουνικό σύμβολο με σφυρί, το οποίο στις δεκαετίες ‘70 και ‘80 υιοθετήθηκε ως σύμβολο του νεοφασιστικού ανατρεπτικού κινήματος Terza Posizione.

Το γεγονός αποτελεί διπλό σοκ για την πόλη της Μπολόνια, εφόσον ο Λουίτζι Τσιαβαρντίνι, ένας από τους τρομοκράτες που καταδικάστηκαν για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στο σιδηροδρομικό σταθμό της Μπολόνια στις 2 Αυγούστου 1980, υπήρξε επίσης μέλος της Terza Posizione.

Ο Ντι Μαρτίνο υποστήριξε πως έκανε αυτό το τατουάζ όταν ήταν 16 ετών επειδή ήταν παθιασμένος με την φιγούρα του Thor και μάλιστα αποστασιοποιήθηκε από οποιαδήποτε σχέση με ‘συγκεκριμένους κόσμους’. Όμως αυτή η απάντηση δεν κατάφερε να κατασβέσει το σφοδρότατο κύμα αντιδράσεων που προκλήθηκε από την αποκάλυψη του τατουάζ του.

Ο Δήμαρχος της Μπολόνια, Ματέο Λέπορε, τοποθετήθηκε επί του θέματος με σκληρά λόγια: «Νομίζω ότι ο Σαλβίνι πρέπει να κάνει λίγο καθαρισμό εντός του κόμματός του γιατί έχουμε ήδη πάρα πολλούς κουτοπόνηρους φασίστες. Για μένα ό,τι είναι φασιστικό είναι αηδία».

Όπως παρατηρεί η Corriere della Sera, η αντίδραση της Λέγκα είναι, επί του παρόντος, μέγιστης αμηχανίας και ραμμένων στομάτων. Ανάμεσα στις ελάχιστες δηλώσεις, αυτή του Ντάριο Νόμπιλε, αρχηγού της Λέγκα στο περιφερειακό συμβούλιο San Donato-San Vitale, ο οποίος σχολίασε με ένα “χωρίς λόγια” την ιστορία, ενώ καταχωρεί το εν λόγω τατουάζ ως κάτι “πολύ δυσάρεστο”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος