Ιταλία – Τέταρτο κύμα Covid-19: Οι Αρχές θα μπορούν να σταματήσουν ένα τρένο σε περίπτωση που βρεθεί επιβάτης με συμπτώματα κορονοϊού – Νέα μέτρα και για ταξί

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής 

Νωρίς το απόγευμα το Υπουργείο Υγείας προέβη σε διάταγμα με νέα μέτρα σχετικά με τα μέσα μεταφοράς, συγκεκριμένα στα τρένα όπου προβλέπεται η χρήση του Green Pass και στα ταξί. 

Σύμφωνα με το διάταγμα, σε μεγάλους σταθμούς πόλεων με πύλες πρόσβασης στις πλατφόρμες όπως Roma Termini, Milano Centrale και Firenze Santa Maria Novella, κατά προτίμηση το Green Pass θα ελέγχεται πριν την επιβίβαση στο τρένο. Εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό, ο έλεγχος μπορεί να γίνει από το προσωπικό του τρένου μαζί με τον έλεγχο του ταξιδιωτικού εισιτηρίου (όπως ήδη γίνεται στα Τρένα Υψηλής Ταχύτητας). 

Σημειωτέον, το διάταγμα προβλέπει πως, σε περίπτωση επιβάτη με συμπτώματα κορονοϊού, οι αρμόδιες Αρχές θα μπορούν να αποφασίσουν να σταματήσουν το τρένο για να προβούν σε σχετικές παρεμβάσεις.

Η διάταξη σχετίζεται και με τα ταξί και τα μη προγραμματισμένα μεταφορικά μέσα (μισθωμένα οχήματα). Σε αυτά συνιστάται ο επιβάτης “να μην καθίσει στη διαθέσιμη θέση δίπλα στον οδηγό”, ενώ στα πίσω καθίσματα και για να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας, δεν επιτρέπεται να καθίσουν πάνω από δύο επιβάτες και “όσο το δυνατόν πιο μακριά, εάν δεν είναι μέλη της ίδιας οικογένειας”. Σημειωτέον, ο οδηγός υποχρεούται να φοράει χειρουργική μάσκα (ή μάσκα υψηλότερης ασφάλειας) και πρέπει να έχει μαζί του το απαραίτητο Green Pass.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος