Ιταλία – Τέταρτο κύμα Covid-19: Η περιφέρεια Friuli Venezia Giulia ένα βήμα πριν το “κίτρινο” – Ενδεχόμενο επέκτασης του Green Pass για ορισμένες κατηγορίες

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Ο Περιφερειάρχης της Friuli Venezia Giulia, κ. Fedriga, σχολίασε σήμερα πως η περιφέρειά του βρίσκεται “ένα βήμα πριν την κίτρινη ζώνη”, κάτι που φαίνεται από τον αριθμό των νοσηλειών στις ιατρικές μονάδες, πολύ κοντά στη βαθμίδα ορόσημο του 15%. 

Ο κ. Fedriga τόνισε επίσης πως η μετάβαση σε πορτοκαλί χρώμα θα ήταν “δραματική” για την οικονομία της περιφέρειάς του, λέγοντας πως “είναι κάτι που δεν μπορούμε και δεν πρέπει να το επιτρέψουμε”. Εξού και το εκ νέου κάλεσμα για τον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο Αναπληρωτής Γραμματέας και Υφυπουργός Υγείας κ. Andrea Costa, σχετικά με το Green Pass τόνισε πως “επί του παρόντος δεν υπάρχει καμία διάθεση αλλαγής” για την χρήση του αλλά “θα αξιολογήσω την επέκταση της υποχρέωσης για ορισμένες κατηγορίες”. 

Επίσης, σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση της επικράτειας εν όψει των Χριστουγέννων, ο Υφυπουργός δήλωσε πως “δεν πρέπει να μεταφέρουμε μηνύματα συναγερμού ή υπερβολικής ανησυχίας: οι Ιταλοί έχουν σε μεγάλο βαθμό εμβολιαστεί, στα νοσοκομεία η κατάσταση είναι υπό έλεγχο” και πως η παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης “είναι μια απόφαση που θα λάβουμε κοντά στην προθεσμία” και που αποτελεί “ένα χρήσιμο εργαλείο που μας επιτρέπει να διαχειριστούμε την κατάσταση με πιο ευέλικτο τρόπο”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος