Ιταλία: Tα παιδιά πρέπει να παραμείνουν σιωπηλά κατά τη διάρκεια του γεύματος στην καντίνα

Λόγω του υψηλού κινδύνου μόλυνσης από κορονοϊό, οι μαθητές στην καντίνα θα πρέπει να είναι σιωπηλοί κατά τη διάρκεια του γεύματος. Μία τέτοια σύσταση εξέδωσε ο διευθυντής ενός δημοτικού σχολείου στη Λομβαρδία στη βόρεια Ιταλία. Οι γονείς είναι εξοργισμένοι. Άλλα σχολεία εξετάζουν το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν παρόμοιους κανόνες.

Την απόφαση αυτή έλαβε το σχολείο στο Castano Primo κοντά στο Μιλάνο, ανέφερε η εφημερίδα «Il Giornale», σημειώνοντας ότι δεν υπαγορεύτηκε από ειδικούς που συμβουλεύουν την κυβέρνηση για περιορισμούς και κανόνες για την καταπολέμηση της πανδημίας, αλλά από ιθύνοντες στην εκπαίδευση.

Η διευθύντρια του σχολείου με δική της πρωτοβουλία ενθάρρυνε τους γονείς να πείσουν τα παιδιά τους να μην μιλάνε κατά τη διάρκεια του γεύματος, γιατί χάρη σε αυτό -όπως υποστηρίζει- θα μειωθεί ο κίνδυνος μόλυνσης από τον ιό.

«Αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή της υγειονομικής κρίσης, καθώς το μεσημεριανό γεύμα είναι η πιο ευαίσθητη στιγμή, οι γονείς καλούνται να στηρίξουν το σχολείο για να γίνει το κυλικείο όσο το δυνατόν πιο ασφαλές και να πείσουν τα παιδιά να περιορίσουν ή ακόμα και να μην μιλήσουν» – αναφέρεται στην επιστολή που επικαλείται η εφημερίδα.

Προκάλεσε διαμαρτυρία γονέων που υπενθύμισαν ότι η καντίνα είναι πλέον το μόνο μέρος όπου τα παιδιά μπορούν να μιλήσουν χωρίς μάσκα στο πρόσωπό τους και να έχουν επαφές με τους φίλους τους. Η διοίκηση του σχολείου στηρίχθηκε από τον δήμαρχο της πόλης.

Ένα τέτοιο βήμα, όπως αναφέρθηκε, είναι μια απόλυτη καινοτομία στην ιταλική εκπαίδευση. Το παράδειγμα της Λομβαρδίας δεν είναι το μοναδικό, καθώς παρόμοιες συστάσεις για τη συμπεριφορά του τραπεζιού στην καντίνα έχουν εκδοθεί και σε άλλα σχολεία. Ο λόγος είναι πάντα ο ίδιος: ο κίνδυνος μόλυνσης.

Επιμέλεια – Μετάφραση: Λιλιάνα Κούλιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος