Ιταλία: Συνελήφθησαν 56 μέλη της μαφιόζικης συμμορίας Ντρανγκέτα

Array

Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε το πρωί της Πέμπτης, 26 Ιανουαρίου, 56 άτομα για διασυνδέσεις με το διαβόητο συνδικάτο του εγκλήματος «Ντρανγκέτα», κατάσχοντας περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 250 εκατομμυρίων ευρώ. Τα μέλη αυτής της μαφιόζικης συμμορίας κατηγορούνται για πολυάριθμες εγκληματικές πράξεις, όπως η βία, διαφθορά, εκβιασμούς, απάτες, απαγωγές και άλλα.

Στην επιχείρηση συμμετείχε η ειδική μονάδα της αστυνομίας της πόλης Κατάντζαρο και ο περιφερειακός δικαστής της πόλης επέβαλε ποινικά μέτρα, αναφέρει το ANSA.

Η επιχείρηση έλαβε χώρα στην Καλαβρία, κυρίως στο Βίμπο Βαλεντία, το Κατάντζαρο και το Ρέτζιο Καλαβρία, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, στην Πάρμα, το Μιλάνο, το Παλέρμο, το Μπενεβέντο, το Αβελίνο κτλ.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της κρατικής αστυνομίας για την καταπολέμηση του εγκλήματος, Φραντσέσκο Μεσίνα, «μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση κατέστησε δυνατή την εξάρθρωση μιας ισχυρής εγκληματικής ομάδας που μπορεί να αποδοθεί στην οργάνωση της μαφίας Ντρανγκέτα».

Η «Ντρανγκέτα» είναι μια εγκληματική οργάνωση που κατέχει την Καλαβρία και θεωρείται μία από τις τρεις ισχυρότερες μαφίες στην Ιταλία, μαζί με την Καμόρα (Νάπολη) και την Κόζα Νόστρα (Σικελία).

Πηγές: euronews.com/, politika.rs

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος