Ιταλία: Συνελήφθη o Ματέο Μεσίνα Ντενάρο – Νο 1 καταζητούμενος μαφιόζος της Κόζα Νόστρα

Array

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Συνελήφθη ο Ματέο Μεσίνα Ντενάρο. Γνωστός Ιταλός μαφιόζος, συνδεδεμένος με την Κόζα Νόστρα.

Θεωρείται με διαφορά από τους πιο επικίνδυνους και πιο καταζητούμενους φυγάδες στον κόσμο.

Ο Matteo Messina Denaro, αρχιμαφιόζος φυγάς από το καλοκαίρι του 1993, συνελήφθη ύστερα από 30 χρόνια, στην ιδιωτική κλινική “La Maddalena” στο Παλέρμο. Ο Denaro “δεν αντιστάθηκε” στις Αρχές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τα Ιταλικά ΜΜΕ, ο αρχηγός της Κόζα Νόστρα βρισκόταν για θεραπείες στην ιδιωτική κλινική για περισσότερο από ένα χρόνο.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο ANSA, μετά τον αιφνιδιασμό στην κλινική του Παλέρμο, ο Matteo Messina Denaro “μεταφέρθηκε σε μυστική τοποθεσία”. Σύμφωνα με ερευνητικές πηγές, ο Ντενάρο “έκανε τακτικούς ιατρικούς ελέγχους” για περισσότερο από ένα χρόνο στην κλινική η οποία “είχε ασφαλιστεί με αρκετές δεκάδες άνδρες” των Αρχών “από χθες το βράδυ “για την προστασία όλων των άλλων ασθενών”. Ο Ντενάρο φαίνεται να συνελήφθη κατά τη διάρκεια των ιατρικών εξετάσεων του.

«Μεγάλη νίκη για το κράτος που δείχνει ότι δεν τα παρατά ενώπιον της μαφίας», έτσι σχολίασε η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι την είδηση ​​της σύλληψης του Matteo Messina Denaro. «Την επομένη της επετείου της σύλληψης του Totò Riina, ένας άλλος επικεφαλής του οργανωμένου εγκλήματος οδηγείται στη δικαιοσύνη. Οι θερμότερες ευχαριστίες μου, μαζί με αυτές ολόκληρης της Κυβέρνησης, απευθύνονται στις αστυνομικές δυνάμεις, και ειδικότερα στην ομάδα Ros των Carabinieri, στον Εθνικό Εισαγγελέα κατά της Μαφίας και στην Εισαγγελία του Παλέρμο για τη σύλληψη του πιο σημαντικού εκπροσώπου της εγκληματικής μαφίας. Η Κυβέρνηση – συνεχίζει η Μελόνι – διαβεβαιώνει ότι η καταπολέμηση του εγκλήματος της μαφίας θα συνεχιστεί ακούραστα, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η πρώτη διάταξη αυτής της Κυβέρνησης – η υπεράσπιση του καθεστώτος φυλάκισης με σκληρούς περιορισμούς – αφορούσε ακριβώς αυτό το θέμα».

Πολίτες υποδέχθηκαν με χειροκοτήματα του αστυνομικούς στους δρόμους του Παλέρμο μετά τη σύλληψή του. Δείτε βίντεο

“Μέγιστη ικανοποίηση για ένα ιστορικό αποτέλεσμα στον αγώνα κατά της μαφίας”, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι στο άκουσμα της είδησης της σύλληψης του Ματέο Μεσίνα Ντενάρο κατά την άφιξή του στην Άγκυρα για να συναντήσει τον Τούρκο ομόλογό του.
“Συγχαρητήρια στην Εισαγγελία του Παλέρμο και στο Σώμα Καραμπινιέρων που έφεραν ενώπιον της δικαιοσύνης έναν πολύ επικίνδυνο φυγά. Μια εξαιρετική ημέρα για το Κράτος και για όλους εκείνους που πάντα αγωνίζονται κατά της μαφίας”.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος