Ιταλία: Συνάντηση Κυβέρνησης-Περιφερειαρχών για ένα Super Green Pass – Στους 5 μήνες η αναμνηστική δόση εμβολίου

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής 

Όπως ανακοίνωσε ο Ιταλός Υπουργός Υγείας κ. Speranza, ο Ιταλικός Οργανισμός Φαρμάκων AIFA έδωσε την έγκριση για την χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης εμβολίου εντός πέντε μηνών από τον τελευταίο εμβολιασμό, με την «προοπτική μέγιστης προφύλαξης», δεδομένης της πλέον αυξημένης κυκλοφορίας του ιού.

Η είδηση έφτασε ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση μεταξύ Κυβέρνησης και Περιφερειαρχών για το «ενισχυμένο» Green PassSuper Green Pass, όπως ονομάζεται στην Ιταλία). Οι Περιφερειάρχες πιέζουν σχεδόν ομόφωνα για περαιτέρω μέτρα, με κύριο στόχο τον περιορισμό των δραστηριοτήτων των ανεμβολίαστων – ο καθένας με τον δικό του τρόπο. 

Όπως αναφέρουν τα Ιταλικά ΜΜΕ, ο Πρόεδρος των Περιφερειών και της Περιφέρειας Friuli Venezia Giulia, κ. Fedriga, δήλωσε πως «το γενικευμένο κλείσιμο ύστερα από τους εμβολιασμούς δεν θα ήταν ανεκτό». Σε παρόμοιο μοτίβο και ο Περιφερειάρχης της Σικελίας κ. Musumeci: «Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι ανάγκη, δεν είναι πλέον επιλογή. Πόσοι θάνατοι πρέπει να υπάρξουν ακόμα για να πειστεί κάποιος ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από το εμβόλιο, πόσοι;»

Ο Κυβερνήτης της Λομβαρδίας, κ. Fontana, επέμεινε ώστε να μην υπάρξει αδράνεια και ζήτησε να δοθεί το Green Pass για δραστηριότητες μόνο σε όσους έχουν εμβολιαστεί ή θεραπευθεί, ενώ ο Κυβερνήτης της Λιγουρίας κ. Toti εξέφρασε την ελπίδα του να λάβει όλα τα μέτρα – συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής της τρίτης εμβολιακής δόσης – εντός των επόμενων ωρών.

Ύστερα από μια συζήτηση περίπου δύο ωρών, η Κυβέρνηση εξέφρασε πως θα αξιολογήσει τις θέσεις των Περιφερειών στο πλαίσιο του Super Green Pass. Η Κυβέρνηση έχει χρόνο λοιπόν μέχρι την Πέμπτη οπότε και θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά οι Περιφερειάρχες ζήτησαν να ξαναβρεθούν λίγο νωρίτερα ώστε να συζητηθεί το περιεχόμενο του νέου Διατάγματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος