Ιταλία: Σύλληψη 25χρονου Τυνήσιου μέλους του Ισλαμικού Κράτους

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Ύστερα από έρευνα αρκετών εβδομάδων, η Ιταλική Αστυνομία προέβη στην σύλληψη ενός 25χρονου Τυνήσιου ενεργού μέλους ενός πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους που δρούσε στην Τυνησία. Πρόκειται περί μιας μικρής ομάδας εξειδικευμένης στην προετοιμασία και την εκτέλεση τρομοκρατικών επιθέσεων με εκρηκτικούς μηχανισμούς. 

Ο συλληφθείς βρισκόταν υπό παρακολούθηση από όταν έφτασε σε ιταλικό έδαφος για πρώτη φορά, στη Σικελία, πριν από ενάμιση μήνα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα Ιταλικά ΜΜΕ, ήρθε στην Ιταλία ως φιλοξενούμενος μιας κοινότητας υποδοχής, με ψεύτικο όνομα και είχε υποβάλει αίτηση για διεθνή προστασία.

Από τις πρώτες πληροφορίες ο Τυνήσιος δεν έκανε τίποτα στην Ιταλία και ούτε είχε επαφές, και γι’αυτό οι ανακριτές πιστεύουν πως ίσως όδευε προς μια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα.

Ο κατηγορούμενος βρίσκεται εν αναμονή της απόφασης έκδοσής του στην Τυνησία, η οποία στις 23 Νοεμβρίου εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του αφού πρώτα έλαβε τις ανακριτικές βεβαιώσεις από τις Ιταλικές αρχές.

Η Ιταλίδα Υπουργός Εσωτερικών, κα Luciana Lamorgese, εξέφρασε την ικανοποίησή της με δελτίο τύπου του Υπουργείου.

“Η σύλληψη του Τυνήσιου πολίτη, που είναι ύποπτος ότι ανήκει σε τρομοκρατικό πυρήνα που αποδίδεται στο ISIS, μαρτυρεί την αποτελεσματικότητα του συστήματος πρόληψης και το πώς οι Αστυνομικές δυνάμεις δίνουν τη μέγιστη προσοχή στην αναχαίτιση κάθε μορφής κινδύνου” και ευχαρίστησε ιδιαίτερα την “Κρατική Αστυνομία και ειδικότερα το Τμήμα Πρόληψης για την αρθρωμένη ερευνητική δραστηριότητα” η οποία επέτρεψε “την άμεση ταυτοποίηση του υπόπτου ύστερα από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από το Δικαστήριο της Τύνιδας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος