Ιταλία: Στο 89,58% οι εμβολιασμένοι με την πρώτη δόση από 12 ετών – Στο Βατικανό υποχρεωτική η μάσκα Ffp2 και το Super Green Pass

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σήμερα ο Ιταλός Υπουργός Υγείας κ. Speranza δήλωσε πως “βρισκόμαστε σε μια νέα επιδημιολογική φάση, με την (παραλλαγή) Omicron έχουμε μεγάλη αύξηση κρουσμάτων σε όλη την Ευρώπη” και υπογράμμισε πως “σήμερα το πρωί φτάσαμε στο 89,58% των πρώτων δόσεων” που χορηγήθηκαν στον πληθυσμό άνω των 12 ετών. 

Ο Υπουργός τόνισε πως χθες η Ιταλία κατέρριψε νέο ρεκόρ εμβολιασμών, εφόσον χορηγήθηκαν περίπου 700 χιλιάδες δόσεις. Επίσης έγινε αναφορά και στα ‘κατεβασμένα’ Green Pass, τα οποία μέχρι το πρωί της Τετάρτης 12 Ιανουαρίου ήταν 194 εκατομμύρια. Σύμφωνα με τον Υπουργό Speranza “η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επικεντρώνεται σε αυτό το εργαλείο με σημαντικό τρόπο”.

Σημειωτέον, το απόγευμα το Βατικανό ανακοίνωσε πως τέθηκε σε ισχύ διάταγμα που θεσπίζει την υποχρέωση της μάσκας Ffp2 “σε όλους τους κλειστούς χώρους” στην Αγία Έδρα. Επίσης επιβάλλεται η υποχρεωτική χρήση του Super Green Pass, στους επισκέπτες των Μουσείων και των Κήπων του Βατικανού, στους συμμετέχοντες σε συνέδρια (οι αίθουσες των οποίων η χωρητικότητα είναι μειωμένη στο 35%) και στους χρήστες της εσωτερικής καντίνας. 

Το μέτρο αυτό επεκτείνεται από τις 31 Ιανουαρίου σε όλο το προσωπικό του ‘Governatorato’ και στους συνεργάτες, ενώ από τις 10 Ιανουαρίου το διάταγμα ‘παγώνει’ όλα τα επαγγελματικά ταξίδια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος