Ιταλία: Στην Certares το 55% της αεροπορικής εταιρείας ΙΤΑ

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Το Ιταλικό ΥπΟικ αποφάσισε να ξεκινήσει άμεσα μια “αποκλειστική διαπραγμάτευση με την κοινοπραξία που δημιουργήθηκε από την Certares, την Delta Air Lines και την Air France-KLM” για την πώληση της ITA Spa (που κατέχει την Ιταλική δημόσια αεροπορική εταιρεία Ita Airways), αποκλείοντας έτσι την προσφορά των MSc και Lufthansa. Και οι δύο προσφορές αξιολόγισαν την ITA Spa περίπου 950 εκατομμύρια ευρώ.

Η Certares προσφέρει λοιπόν 600 εκατομμύρια ευρώ για το 55% της εταιρείας, και παραχωρεί στο Ιταλικό Δημόσιο δύο εκ των πέντε μελών του διοικητικού συμβουλίου. Σύμφωνα με τα Ιταλικά ΜΜΕ, η προσφορά συμπεριλαμβάνει επίσης διάφορες δυνατότητες άσκησης βέτο σε βιομηχανικές και στρατηγικές επιλογές, αλλά και τη δυνατότητα διορισμού προέδρου. Γι’ αυτό και η εν λόγω προσφορά «κρίθηκε ότι ανταποκρίνεται περισσότερο στους στόχους που θέτει το νομοθετικό διάταγμα» σύμφωνα με σχετικό ανακοινωθέν του Ιταλικού ΥπΟικ.

Η Air France-KLM ήταν ήδη μέτοχος παλαιότερα της Alitalia, όπου είχε φτάσει και με συμμετοχή ύψους 25% το 2009, την οποία και μείωσε στη συνέχεια.
Με την αποδοχή της προσφοράς της Certares, το Ιταλικό Δημόσιο κρατά τον έλεγχο του 45% της εταιρείας, ενώ με την προσφορά MSc-Lufthansa το ποσοστό στο Δημόσιο θα ήταν της τάξεως του 20%.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος