Ιταλία: Στο 90% οι εμβολιασμένοι – Σε ένα μήνα το εμβόλιο για τους 0-5 ετών

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Ιταλικής Κυβέρνησης για την εμβολιαστική εκστρατεία, σήμερα έσπασε το φράγμα του 90% του εμβολιασμένου πληθυσμού (τουλάχιστον μια δόση) άνω των 12 ετών.

Παράλληλα, οι πολίτες που ολοκλήρωσαν τον εμβολιαστικό κύκλο είναι 47.452.963, που αντιστοιχεί στο 87,86% του πληθυσμού άνω των 12 ετών. 

Σημειωτέον, το πρωί ο συντονιστής της Τεχνικής Επιστημονικής Επιτροπής (CTS) κ. Franco Locatelli δήλωσε στον Sky Tg24 πως “εφόσον οι ρυθμιστικές αρχές έχουν δώσει το πράσινο φως” το εμβόλιο κατά του Covid, για την ηλικιακή ομάδα 0-5 ετών, θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο στην Ιταλία ήδη από τις αρχές της Άνοιξης.

Επίσης, ο Locatelli εξήγησε πως σε αυτή την περίπτωση το εμβόλιο θα έχει μια δοσολογία «περαιτέρω μειωμένη» σε σχέση με αυτή που χορηγείται στα παιδιά ηλικίας μεταξύ 5 και 11 ετών. 

Χθες το απόγευμα ο Mario Draghi υπογράμμισε στο Υπουργικό Συμβούλιο πως πλέον η Ιταλία οδεύει προς σταδιακό άνοιγμα. “Τις επόμενες εβδομάδες θα συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία. Με βάση τα επιστημονικά στοιχεία και συνεχίζοντας να παρακολουθούμε την τάση της επιδημιολογικής καμπύλης, θα ανακοινώσουμε ημερομηνίες με την σταδιακή άρση των ισχυόντων περιορισμών. Τα στοιχεία για τους εμβολιασμούς είναι πολύ ενθαρρυντικά. Θέλουμε μια Ιταλία που να είναι ολοένα πιο ανοιχτή, ειδικά για τα παιδιά μας”.

Ο Locatelli παρέμεινε στο μήκος κύματος των χθεσινών δηλώσεων του Mario Draghi σχετικά με το σταδιακό άνοιγμα της Ιταλίας και υπερασπίστηκε το από κοινού έργο που έγινε μέχρι στιγμής με την συνεργασία μεταξύ του CTS και της Κυβέρνησης. “Καταφέραμε να διαχειριστούμε το τέταρτο κύμα της Omicron κρατώντας τα πάντα ανοιχτά, σε αντίθεση με άλλες χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και η Αυστρία που έπρεπε να καταφύγουν σε lockdown ή κλείσιμο επιχειρήσεων”. Και τόνισε πως αυτό “κατέστη δυνατό χάρη στον υψηλό αριθμό των εμβολιασμένων” στη Χώρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος