Ιταλία: Σκάνδαλο στην ομάδα της Ρόμα-Παίκτης διέδωσε προσωπικό βίντεο υπαλλήλου και ο σύλλογος απέλυσε το θύμα

Η ποδοσφαιρική ομάδα της Αιώνιας Πόλης, η Ρόμα, βρίσκεται στο επίκεντρο ενός ροζ σκανδάλου.

Σύμφωνα με την Il Fatto Quotidiano, το περασμένο φθινόπωρο ένας νεαρός παίκτης της ομάδας ζήτησε από μια νεαρή υπάλληλο του συλλόγου το κινητό της τηλέφωνο για να πραγματοποιήσει μια κλήση. Όμως, από τη συσκευή πήρε και ένα βίντεο της γυναίκας, το οποίο την απεικόνιζε σε προσωπικές στιγμές με τον σύντροφό της, και το διέδωσε σε συμπαίκτες του.

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, το βίντεο έφτασε σε πολλά χέρια, συμπεριλαμβανομένης και μελών της Διοίκησης της εταιρείας, μέσω διαφόρων chat, προκαλώντας και διάφορα σεξιστικά σχόλια. Στη συνέχεια, αφού το όνομα του παίκτη έφτασε στο Ανθρώπινο Δυναμικό του συλλόγου, αυτός λύγισε και ομολόγησε την πράξη του.

Αυτό που όμως προκαλεί αίσθηση στον Ιταλικό Τύπο είναι το γεγονός πως ο σύλλογος προέβη στην απόλυση του θύματος, κάνοντας λόγο για “περιβαλλοντολογική ασυμβατότητα”.

Επιπλέον, στην επιστολή απόλυσης γίνεται λόγος για βίντεο που “αυτό είδε μεγάλο μέρος του προσωπικού και των παικτών της Εταιρείας” και σημειώνεται το “ασυμβίβαστο της συνέχισης της εργασιακής σχέσης με την ήρεμη και κανονική πορεία των δραστηριοτήτων της Εταιρείας”.

Η Il Fatto Quotidiano αναφέρει πως, ενώ στο θύμα θα καταβληθεί αποζημίωση απόλυσης, την απόλυση ακολούθησε και “βιαστική συνοδεία προς τις πύλες της έδρας από φρουρούς ασφαλείας”.

Από την εφημερίδα προκύπτει επίσης πως ο παίκτης που πρώτος διέδωσε το βίντεο, συνεχίζει να παίζει στην ομάδα, ενώ κανένας – μέχρι τη στιγμή της δημοσίευσης – δεν προέβη σε σχόλιο στην εφημερίδα μέχρι τη στιγμή του δημοσιεύματος. 

Η Ιταλική εφημερίδα σχολιάζει ως “ακατανόητη” τη στάση της Ρόμα, μιας εταιρείας “εισηγμένη στο χρηματιστήριο και αναγνωρισμένου διεθνούς κύρους”, υπενθυμίζοντας μάλιστα πως της ομάδας ηγείται “εδώ και σχεδόν ένα χρόνο μια γυναίκα όπως η Ελληνίδα Διευθύνουσα Σύμβουλος Λίνα Σουλούκου”.

Η υπόθεση ενδέχεται να πάρει μεγάλες διαστάσεις. Όπως υπενθυμίζει η Il Fatto Quotidiano, στην Ιταλία, από το 2019 υπάρχει το αδίκημα του λεγόμενου εκδικητικού πορνό – revenge porn εις την Αγγλικήν – σύμφωνα με το οποίο η διάδοση ιδιωτικών εικόνων σεξουαλικής φύσης “χωρίς τη συγκατάθεση του ατόμου που τραβήχτηκε σε βίντεο τιμωρείται με φυλάκιση από ένα έως έξι έτη και πρόστιμο από 5.000 έως 15.000 ευρώ. Οι ποινές αυξάνονται στην περίπτωση συντρόφου ή πρώην συντρόφου”.

Ιταλία, Ανταπόκριση: Κρίστιαν Μαυρής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος