Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής
Η μουσική, όπως γνωρίζουμε, αποτελεί “αλάτι” και “soundtrack” της ζωής μας, εφόσον μας συντροφεύει, μας διασκεδάζει και χαλαρώνει, εκφράζει την διάθεση του καθενός, βοηθά στην εκτόνωση και στην ανακούφιση.
Πέρα όμως από τα αυτονόητα, φαίνεται πως εντέλει έχει και μια παραπάνω χρήση. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ένας μικρός αμπελουργός της περιοχής Martis στη Βόρεια Σαρδηνία, ο οποίος αποφάσισε να εκπέμπει στη διαπασών rock τραγούδια των Led Zeppelin, Deep Purple και Nirvana ώστε να προστατεύσει τα αμπέλια του μέχρι τη συγκομιδή.
Όπως δημοσιεύει λοιπόν η εφημερίδα La Nuova Sardegna, αυτή είναι η πρωτότυπη λύση που βρήκε ο αμπελουργός για να αντιμετωπίσει τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των αγριόχοιρων στην ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές στον τοπικό γεωργικό τομέα.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος