Ιταλία: Ρεκόρ αναρρίχησης από 11χρονο στην κορυφή του Monte Cervino (4.478 μέτρα)

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής 

Την περασμένη Τρίτη ο Federico Tommasi, 11 ετών, παθιασμένος ορειβάτης, δεν πήγε σχολείο. Ο λόγος, απλός: υπήρχαν οι ιδανικές κλιματικές συνθήκες ώστε να πραγματοποιήσει την αναρρίχηση του πασίγνωστου Monte Cervino, γνωστό στα Γερμανικά ως Matterhorn.

Πρόκειται για ένα όνειρο που είχε δρομολογήσει εδώ και 2 χρόνια, μια υπόσχεση στον πατέρα του. Και έτσι ο μικρός Federico, μαθητής σε σχολείο του Beinasco στο Τορίνο, κατέρριψε ένα ρεκόρ: την κατάκτηση του Monte Cervino (4.478 μέτρα υψόμετρο) από την Ιταλική πλαγιά σε τόσο νεαρή ηλικία. Μια ιδιαίτερη πρωτιά, εφόσον η Ιταλική βουνοπλαγιά θεωρείται δυσκολότερη από την Ελβετική, η οποία είχε κατακτηθεί πέρσι από τον Σκωτσέζο συνομήλικό του Jules Molyneaux.  

Το εν λόγω κατόρθωμα δεν αποτελεί μονάχα απλό αποτέλεσμα πάθους για το βουνό, το οποίο ο μικρός Federico πήρε από τον πατέρα του. Πρόκειται για το αποτέλεσμα μεγάλης προετοιμασίας, αλλά και παρουσίας ενός έμπειρου οδηγού, ο οποίος ταξίδεψε από το Τρεντίνο (περίπου 300 χιλιόμετρα μακριά) ώστε να πραγματοποιηθεί η αναρρίχηση με πλήρη ασφάλεια. Άλλωστε, όπως δήλωσε και ο πατέρας του, στο Matterhorn δεν υπάρχουν περιθώρια για αυτοσχεδιασμό και χρειάζεται επαρκή προετοιμασία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος