Ιταλία: Πυγμάχος παρουσιάστηκε στον τελικό του Εθνικού πρωταθλήματος με φιλοναζιστικά τατουάζ και … έχασε από Ιταλό Μαροκινής καταγωγής!

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Ήταν ένα έντονο Σαββατοκύριακο για την Ιταλική πυγμαχία. Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, στην Τεργέστη, διεξήχθη ο τελικός πυγμαχίας για την κατηγορία των υπερελαφρών βαρών. 

Από τη μία ο Τεργεστινός Michele Broili. Από την άλλη ο Hassan Nourdine, πυγμάχος από την Περιφέρεια του Πεδεμοντίου και Μαροκινής καταγωγής.

Ο τελικός θα είχε καθαρό αθλητικό ενδιαφέρον αν δεν υπήρχε μια σημαντική λεπτομέρεια: ο Broili εμφανίστηκε στο ring με πολλά φιλοναζιστικά τατουάζ, όπως το totenkopf, νεκροκεφαλή των SS, και την επιγραφή “Επιστροφή στο Camelot”, το όνομα της συνάντησης του Μετώπου Skinheads της Περιφέρειας Βένετο. 

Ο αγώνας διεξήχθη κανονικά και είδε τον Hassan Nourdine ως νικητή του Ιταλικού τίτλου της κατηγορίας. Οι εικόνες των τατουάζ έκαναν το γύρω της Ιταλίας μέσω κοινωνικών δικτύων, προκαλώντας σοκ και δέος.

Η αντίδραση της Ιταλικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας ήταν άμεση, καταδικάζοντας και στιγματίζοντας σθεναρά το γεγονός και προβαίνοντας στην άμεση απομάκρυνση του φιλοναζιστή πυγμάχου από την Ομοσπονδία. 

Μετά τον αγώνα ο νικητής δήλωσε στην Ιταλική Gazzetta dello Sport πως “το να βλέπω τα τατουάζ στο σώμα του Broili να υμνούν τον ναζισμό με αηδίασε”. Επίσης πρόσθεσε πως “τόσο στο ρινγκ όσο και στις κερκίδες χαιρετίστηκαν μεταξύ τους με τον ‘ρωμαϊκό’ (φασιστικό-ναζιστικό) χαιρετισμό. Για αυτούς είναι φυσιολογικό, για μένα δεν είναι. Αυτό ήταν το κλίμα”.

Ο Nourdine τόνισε πως “ο Broili ήταν πάντα πολύ φιλικός μαζί μου, τόσο πριν από τον αγώνα όσο και μετά. Στη συνέντευξη μετά τον αγώνα μου έδωσε συγχαρητήρια για τη νίκη” και εξέφρασε την ελπίδα οι νέοι να μην ακολουθήσουν τις ναζιστικές αρχές αλλά αντιθέτως “να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή καταπολέμησής τους, ώστε να γίνει κατανοητή η βαρύτητά τους.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος