Ιταλία: Ψηφιακές απειλές και διάδοση της ιδιωτικής διεύθυνσης της οικίας του Mario Draghi στα chat των αντιεμβολιαστών

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Τα Ιταλικά ΜΜΕ μεταφέρουν πως η Ιταλική Αστυνομία διείσδυσε σε ομάδα αντιεμβολιαστών και κατά του Green Pass (γνωστοί στην Ιταλία και ως No pass) αποκαλύπτοντας την κυκλοφορία απειλών προς το πρόσωπο του Ιταλού πρωθυπουργού Mario Draghi.

Οι απειλές φέρουν τόνους όπως «κάθε βράδυ, στις 9 μμ, όλοι μπροστά στο διαμέρισμα του ‘κακού δράκου’», χρησιμοποιώντας λογοπαίγνιο με το επώνυμο του Ιταλού πρωθυπουργού, και μάλιστα συνοδεύονται από φωτομοντάζ που απεικονίζει τον ίδιο τον Draghi με μουστάκι τύπου Hitler, αλλά και φωτογραφία από το Google Street View της οικίας του. 

Σημειωτέον, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα, έγινε κάλεσμα στο Telegram οι χρήστες συγκεκριμένων αντιεμβολιαστικών ομάδων να «ετοιμάσουν μια λίστα με τις διευθύνσεις και τους αριθμούς τηλεφώνων των … φασιστών δικτατορικών εγκληματιών», κάτι που αποδεικνύει μια έμπρακτη πρόθεση να δημιουργηθούν ‘μαύρες λίστες’.

Σύμφωνα με τα Ιταλικά ΜΜΕ οι έρευνες επί του θέματος συνεχίζονται και οι Αρχές παραμένουν σε εγρήγορση, εφόσον ήδη έχει αποδειχθεί η διείσδυση ακροδεξιών στοιχείων στις εν λόγω διαδικτυακές συζητήσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος