Ιταλία: Ψευδογιατρός πραγματοποιούσε διαδικτυακές γυναικολογικές διαγνώσεις – Πάνω από 400 τα θύματα

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Στις αρχές Νοεμβρίου μια 24χρονη κοπέλα ονόματι Νοέμη από το Σαλέντο κατήγγειλε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως ένας γυναικολόγος την είχε καλέσει για να συζητήσει την κατάσταση της υγείας της. 

Ο δήθεν γιατρός γνώριζε τα ιατρικά και προσωπικά της δεδομένα και της έδωσε ραντεβού με βιντεοκλήση, όπου της ζήτησε να του δείξει τα απόκρυφά της σημεία. 

Τότε η διαδικτυακή καταγγελία του κοριτσιού είχε γίνει viral, δημιουργώντας μια αλυσίδα αλληλεγγύης αλλά και φέρνοντας στο προσκήνιο διάφορες μαρτυρίες για παρόμοια περιστατικά σε όλη την Ιταλία, στο σημείο η εφημερίδα la Repubblica να μετρά σήμερα περισσότερες από 400 περιστατικά.

Οι κλήσεις φαίνεται να πραγματοποιούνταν όλες με το ίδιο σύστημα, χρησιμοποιώντας έναν ανώνυμο αριθμό και προσπαθώντας να κάνει τα θύματα να γδύνονται κατά τη διάρκεια της βιντεοκλήσης, με την δικαιολογία της διάγνωσης της λοίμωξης.

Η έρευνα λοιπόν ξεκίνησε κατόπιν εντολής της Εισαγγελίας του Τάραντο και σήμερα οι ένστολοι πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι ενός 40χρονου άντρα. Σύμφωνα με τα Ιταλικά ΜΜΕ, το αδίκημα είναι αυτό της σεξουαλικής βίας. 

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως στην οικία του σαραντάχρονου υποτιθέμενου ιατρού βρέθηκαν πολλά smartphones, μνήμες αλλά και τηλεφωνικές κάρτες, τα οποία κατασχέθηκαν. Παράλληλα απομένει να διαλευκανθεί το πως ο ψευδογιατρός είχε πρόσβαση στα προσωπικά και ιατρικά στοιχεία των θυμάτων του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος