Ιταλία, Πόλεμος στην Ουκρανία: Αδελφοποίηση μεταξύ Bucha και Bergamo

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής 

Η Ιταλική πόλη του Bergamo και η Ουκρανική πόλη της Bucha θα αδελφοποιηθούν. Αυτή είναι η πρόταση του Δημάρχου του Bergamo, Giorgio Gori, στον Δήμαρχο της Bucha, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο AGI. 

Ο Δήμαρχος της Bucha, Anatoliy Feroduk, έλαβε την Ιταλική πρόταση μέσω της ΜΚΟ Cesvi με έδρα το Bergamo, την οποία και αποδέχτηκε. Σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της ΜΚΟ, Piersilvio Fagiano, η πρόταση “θα εγκριθεί στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Bucha, την επόμενη εβδομάδα”, και ο Δήμαρχος “μας έδωσε λίστα προτεραιοτήτων”.

Ο Πρόεδρος Fagiano υπογράμμισε πως “όλοι ήρθαν να σφίξουν το χέρι (του Δημάρχου Feroduk), αλλά μετά έφυγαν”, ενώ η ΜΚΟ του δουλεύει στη Bucha ώστε η πόλη να αναβιώσει, και σκοπεύει “να στείλουμε μια τεχνική αποστολή μερικών ατόμων το συντομότερο δυνατό, για να συμφωνήσουμε με τις αρχές για το πως θα προχωρήσουμε στη βοήθεια” εφόσον “οι ανάγκες είναι πολλές”.

Η αδελφοποίηση των δύο πόλεων δεν είναι τυχαία. Αντικειμενικά, οι εν λόγω πόλεις αποτελούν σύμβολα των καταστροφών των τελευταίων δύο ετών – το Bergamo, με τα θύματα του Covid-19 και το αξέχαστο κομβόι φερέτρων που διέσχισε το κέντρο της πόλης το 2020, και η Bucha, με τις πρόσφατες εικόνες θανάτου και καταστροφής και τους ομαδικούς τάφους. 

Σημειωτέον, και οι δύο πόλεις φέρουν κατά κάποιο τρόπο μια θλιβερή πρωτιά: το Bergamo ήταν το πρώτο μεγάλο επίκεντρο της πανδημίας για τον Δυτικό κόσμο, και η Bucha – όπως υπενθυμίζει το AGI – “ήταν μια από τις πρώτες πόλεις που καταλήφθηκαν από τους Ρώσους, και μετά την απελευθέρωση εμφανίστηκαν οι φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν σε αμάχους κατά τη διάρκεια των εβδομάδων της κατοχής”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος