Ιταλία: Αποχωρεί από τη συμφωνία «ο δρόμος του Μεταξιού» η Ρώμη

Η κυβέρνηση της Ρώμης σχεδιάζει να αποσυρθεί από την Συμφωνία Belt and Road (Ο δρόμος του Μεταξιού), το μεγάλο οικονομικό σχέδιο που προωθείται από την Κίνα. Όπως μετέδωσε πρώτη η Corriere della Sera, η Ιταλία παρέδωσε πριν από 3 μέρες αποχαιρετιστήριο σημείωμα στο Πεκίνο.

Η συμφωνία Belt and Road είχε υπογραφεί το 2019 επί Τζουζέπε Κόντε.

Στην επιστολή η Ιταλία «δεσμεύεται να αναζωογονήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τη στρατηγική εταιρική σχέση που υφίσταται εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια μεταξύ των δύο κρατών, η οποία όμως ποτέ δεν υλοποιήθηκε πλήρως».

Η εφημερίδα σχολιάζει το γεγονός πως «καμία από τις δύο κυβερνήσεις δεν εξέδωσε ανακοινωθέν» κάτι το οποίο «ωφελεί και τις δύο: το Πεκίνο διαχειρίζεται ένα έργο που έχει εν μέρει περιέλθει σε κρίση για οικονομικούς λόγους, η έξοδος της Ιταλίας είναι μια προσβολή που θα μπορούσε να επηρεάσει και άλλες κυβερνήσεις», ενώ «ένας από τους τομείς του Made-in-Italy στους οποίους οι κινεζικές αρχές θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα είναι αυτό της πολυτέλειας. Πρόκειται όμως για επιπτώσεις και εκτιμήσεις που θα είναι μετρήσιμες τους επόμενους μήνες».

Ανταπόκριση: Κρίστιαν Μαυρής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος