Ιταλία: Οικογενειακή τραγωδία σε πολυτελές resort του Sharm el-Sheikh – Νεκρό 6χρονο παιδί

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Από ονειρικές διακοπές σε οικογενειακή τραγωδία.

Μια οικογένεια από το Παλέρμο της Σικελίας που ταξίδεψε σε πολυτελή resort του Sharm el-Sheikh θρηνεί το 6χρονο παιδάκι τους, το οποίο απεβίωσε μέσα σε λίγες ώρες ύστερα από έντονους πόνους και δυσεντερία. Παράλληλα, ο πατέρας βρίσκεται στην εντατική με προβλήματα καρδιάς, νεφρών και πνευμόνων. Η μητέρα, η οποία είναι 4 μηνών έγκυος, δεν κινδυνεύει αλλά βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.  

Αρχικά το 6χρονο παιδί αδιαθέτησε, και στη συνέχεια ακολούθησαν οι γονείς του. Και οι τρείς μετέβησαν στο ιατρείο του ξενοδοχείου, όπου τους διαγνώστηκε σοβαρή αφυδάτωση και τους συνταγογραφήθηκαν χάπια. Στη συνέχεια το ζευγάρι συνομίλησε με τον οικογενειακό γιατρό στην Ιταλία, ο οποίος τους επιβεβαίωσε πως η φαρμακευτική αγωγή ήταν κατά τροφικής δηλητηρίασης.

Παρά τα φάρμακα όμως, η κατάσταση του πατέρα και του παιδιού επιδεινώθηκε και το παιδάκι πέθανε κατά την άφιξή του στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τα Ιταλικά ΜΜΕ, η οικογένεια είχε εξασφαλίσει 2 εβδομάδες σε πολυτελή θέρετρο του δημοφιλούς προορισμού, και έτρωγε πάντα εντός του resort και έπινε μόνο εμφιαλωμένο νερό, κάτι που φαίνεται να υποστηρίζει τη διάγνωση της τροφικής δηλητηρίασης.

Η οικογένεια του ζεύγους έκανε έκκληση στο Ιταλικό ΥπΕξ να παρέμβει ώστε να επιτρέψει στο ζευγάρι να επιστρέψει στην Ιταλία το συντομότερο δυνατό, είτε με κρατική πτήση είτε με πτήση που καλύπτεται εν μέρει από την ιδιωτική ασφάλεια υγείας που είχε συνάψει η μητέρα πριν την αναχώρηση.

Όπως εξηγούν οικογενειακά μέλη στην Ιταλία, η ιατρική ομάδα που θα έπρεπε να επιβιβαστεί με το ζευγάρι στην πτήση επαναπατρισμού ζητά ιατρικά έγγραφα που όμως το νοσοκομείο δεν χορηγεί, ενώ δόθηκε μέχρι στιγμής μόνο μια έκθεση την οποία ο οικογενειακός γιατρός της οικογένειας στο Παλέρμο χαρακτήρισε “ελλιπή και αντιφατική”.

Η υπόθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η Αιγυπτιακή δικαιοσύνη έχει ξεκινήσει σχετική έρευνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος