Ιταλία: Ο Λ. Φοντάνα ο νέος Πρόεδρος της K. Βουλής, ομοφοβικός, υπέρ Πούτιν και Χρυσής Αυγής πρώην υπουργός Λέγκα – Ανησυχία ΛΟΑΤΚΙ

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Με την πρώτη ψηφοφορία, πριν από λίγο, εκλέχθηκε πρόεδρος της Κάτω Βουλής της Ιταλίας ο Λορέντζο Φοντάνα.

Το όνομά του ήρθε στο φως μέσω της Λέγκα χθες αργά το απόγευμα, και αμέσως προκάλεσε σφοδρότατες αντιδράσεις, ενώ λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας βουλευτές είχαν ανεβάσει πανό με την επιγραφή “Όχι σε έναν ομοφοβικό πρόεδρο υπέρ του Πούτιν”.

Συντηρητικός, με ομοφοβικές τάσεις, υπέρ Πούτιν και Χρυσής Αυγής

Ήδη νούμερο δύο της Κάτω Βουλής, αναπληρωτής γραμματέας της Λέγκα και πρώην Υπουργός για την Οικογενειακή Πολιτική επί Τζουζέπε Κόντε (2018-2019), ο Φοντάνα τάχθηκε επανειλημμένα υπέρ του Πούτιν και κατά των γάμων των ομοφυλοφίλων.

Επίσης, το 2016 είχε απευθύνει βίντεο χαιρετισμό προς τη Χρυσή Αυγή για το τότε συνέδριό τους.

Γνωστή η δήλωσή του σύμφωνα με την οποία “η αποδυνάμωση της οικογένειας, ο αγώνας για τον ενιαίο γάμο των ομοφυλοφίλων και η θεωρία gender στα σχολεία, η μαζική μετανάστευση που υποφέρουμε μαζί με τη συνακόλουθη μετανάστευση των νέων μας στο εξωτερικό, είναι όλοι παράγοντες που στοχεύουν στην εξάλειψη της κοινωνίας μας και των παραδόσεών μας”.

Ανησυχία της Ιταλικής Κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Ιταλικό Gay Center σήμερα το πρωί, πριν την εκλογή του Λορέντζο Φοντάνα, προέβη σε γραπτή δήλωση όπου τόνιζε πως η εκλογή του θα αποτελέσει “κίνδυνο για τη δημοκρατία και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ”, μάλιστα υπενθυμίζοντας τις “ομοφοβικές, αντι-αμβλωτικές και ρατσιστικές θέσεις” που κατά καιρούς ο ίδιος εξέφρασε.

Ιταλία: Ο Λ. Φοντάνα ο νέος Πρόεδρος της K. Βουλής, ομοφοβικός, υπέρ Πούτιν και Χρυσής Αυγής πρώην υπουργός Λέγκα – Ανησυχία ΛΟΑΤΚΙ
Lawmakers show a banner reading: no to a homophobic and pro Putin president, referring to Lorenzo Fontana, the lower chamber candidate supported by the right wing parties prior to the start of a voting session session of the new parliament, to choose the new Chamber’s president, in Rome, Friday, Oct. 14, 2022. (AP Photo/Alessandra Tarantino)

“Τα τελευταία χρόνια ο Τύπος έχει αναφερθεί στις θέσεις του Φοντάνα για τις οποίες εκφράζουμε έντονη ανησυχία” τονίζει το κίνημα, όπως το ότι “οι ομοφυλοφιλικές οικογένειες δεν υπάρχουν” αλλά και κάλεσμα για μείωση των αμβλώσεων.

“Η άσκηση της δημοκρατίας – συνεχίζει το Gay Center – πρέπει να εγγυάται τον σεβασμό των συνταγματικών αρχών και της ίδιας της δημοκρατίας, όπως η κοσμικότητα του κράτους και ο αντιφασισμός. Το δεύτερο (Πρόεδρος της Γερουσίας) και το τρίτο αξίωμα του κράτους (Πρόεδρος της Αίθουσας των Αντιπροσώπων) πρέπει να είναι στοιχεία αντιπροσωπευτικότητας και εγγύησης”.

“Είναι ανησυχητικό – ολοκληρώνει το σημείωμα – για ένα Κράτος Δικαίου αυτοί οι θεμελιώδεις ρόλοι να βρίσκονται στα χέρια ανθρώπων με νοσταλγική μνήμη ή που διαδίδουν συνωμοσιολογικές, αντιαμβλωτικές και ομοφοβικές ψευδείς ειδήσεις, ενάντια στα δικαιώματα των γυναικών, των μειονοτήτων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων γενικότερα. Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την υποψηφιότητα του Lorenzo Fontana ως προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος