Ιταλία: Ο κεντροδεξιός συνασπισμός κέρδισε τις αναπληρωματικές εκλογές στο Ρέτζιο Καλάμπρια

Αναλυτές υπογραμμίζουν ότι το στοιχείο κύριας πολιτικής σημασίας είναι η αποτυχία του τοπικού ακροδεξιού κόμματος να στερήσει κσθοριστικό ποσοστό ψήφων από την κυβερνητική συμμαχία. 

Ο υποψήφιος της κυβερνητικής κεντροδεξιάς παράταξης, Φάμπιο Ροσιόλι,  κέρδισε τις αναπληρωματικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο Ρέτζιο Καλάμπρια,  για έδρα της Βουλής η οποία είχε μείνει κενή από τον περασμένο Ιούνιο, όταν  ο πρώην βουλευτής της περιοχής. Φραντσέσκο Κανιτσάρο, είχε εκλεγεί δήμαρχος του Ρέτζιο. 

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του 50% των ψήφων,  ο Ροσιόλι λαμβάνει ποσοστό  53,6%,  ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς Φρανκ Μπενεντέτο  36,4% και ο Ντομένικο Τζανέτα, του ακροδεξιού “Εθνικού Μέλλοντος”, δεν ξεπερνά   το 9%.

Η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι και ο υπουργός εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι εκφράζουν  την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα ενώ πολλοί αναλυτές υπογραμμίζουν ότι το  στοιχείο  κύριας πολιτικής σημασίας είναι η αποτυχία του “Εθνικού Μέλλοντος” να στερήσει καθοριστικό ποσοστό ψήφων από την κυβερνητική συμμαχία. 

Πρέπει να ληφθεί υπόψη, πάντως ότι η προσέλευση των ψηφοφόρων δεν ξεπέρασε το 22,3%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος