Ιταλία: Νέα περιφερειάρχης στη Σαρδηνία η Αλεσάντρα Τόντε του συνασπισμού της κεντροαριστεράς

Με μόλις 0,3% των ψήφων διαφορά , η Αλεσάντρα Τόντε, υποψήφια του Κινήματος Πέντε Αστέρων και συμμαχίας πρασίνων και κεντροαριστεράς, εξελέγη νέα περιφερειάρχης της Σαρδηνίας.

Συγκέντρωσε ποσοστό 45,3%, έναντι του 45% του κύριου αντιπάλου της και υποψήφιου της συντηρητικής παράταξης, Πάολο Τρούτσου.

Ο συνασπισμός των κομμάτων » υπερίσχυσε, κυρίως, σε μεγάλες πόλεις όπως το Κάλιαρι, πρωτεύουσα του νησιού, το Σάσαρι και το Νούρο.

Ενστάσεις και επανακαταμέτρηση των ψήφων σε τρεις κωμοπόλεις υπεβλήθησαν από το κόμμα της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, Αδέλφια της Ιταλίας.

Για τα επινίκια μετέβησαν απο τη Ρώμη στη Σαρδηνία η γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος Έλι Σλάιν και ο πρόεδρος των Πέντε Αστέρων και πρώην πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

«Ο άνεμος έχει αλλάξει, η επιλογή μας επιβραβεύθηκε», έκρινε η Σλάιν, ενώ ο Κόντε τόνισε ότι «σοβαρά σχέδια φέρνουν εντυπωσιακά αποτελέσματα».

Από την δεξιά, ο υπουργός εξωτερικών και επικεφαλής της Φόρτσα Ιτάλια Αντόνιο Ταγιάνι υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο αποτέλεσμα «δεν αλλάζει κάτι όσον αφορά την διακυβέρνηση της χώρας και την συνεργασία των δυνάμεων που συνθέτουν την κυβέρνηση».

«Είμαι περήφανη (που) θα είμαι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της περιφέρειας της Σαρδηνίας», δήλωσε η Αλεσάντρα Τόντε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος