Ιταλία: Μυστήριο καλύπτει τον θάνατο των πρακτόρων στη λίμνη Ματζόρε – «Δεν είχε προβλεφθεί κακοκαιρία» λέει ο καπετάνιος

Ταινία μυστηρίου θυμίζει η υπόθεση του σκάφους που βυθίστηκε στη λίμνη Ματζόρε στις 28 Μαΐου, με αποτέλεσμα να πνιγούν δύο πράκτορες των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών και ένας συνταξιούχος των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας, αλλά και η Ρωσίδα σύζυγος του καπετάνιου.

Όλοι τους ήταν μεταξύ των 23 ατόμων που επέβαιναν στο μικρό σκάφος που ξεκίνησε να κάνει κρουαζιέρα στη λίμνη.

Είναι αναμφίβολα ένα τραυματικό γεγονός για τους επιζώντες και για τις οικογένειες που έχασαν αγαπημένα πρόσωπα, αλλά μια σειρά από γεγονότα σχετικά με την υπόθεση έχουν προκαλέσει εικασίες για το τι ακριβώς συνέβη.

Η λίμνη Ματζόρε και η ακτογραμμή της χωρίζονται μεταξύ των ιταλικών περιοχών της Λομβαρδίας και του Πιεμόντε, και του ελβετικού καντόνιου του Τιτσίνο.

Πολλές εταιρείες που παράγουν τεχνολογία ικανή τόσο για στρατιωτική όσο και για πολιτική χρήση βρίσκονται στη Λομβαρδία, με την Ελβετία να θεωρείται χώρα διέλευσης για πολλά μέλη των υπηρεσιών πληροφοριών.

Κάποιοι από τους ανθρώπους στο σκάφος, και των δύο εθνικοτήτων, είχαν διαμερίσματα και σπίτια εκεί.

Ενώ ορισμένες αναφορές λένε ότι η βόλτα με το πλοίο ήταν ένα αθώο ταξίδι αναψυχής, πολλά μεγάλα ιταλικά ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν ότι ήταν μια μυστική συνάντηση εργασίας μεταξύ Ιταλών και Ισραηλινών πρακτόρων.

«Μια “αποκάλυψη” έπεσε πάνω μας»

Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για το ατύχημα και ο εισαγγελέας Carlo Nocerino έχει αναλάβει να μάθει τι συνέβη. Λέει ότι 13 από τους επιβαίνοντες ήταν Ιταλοί πράκτορες και οκτώ ήταν Ισραηλινοί πράκτορες, εκτός από τον καπετάνιο, Κλαούντιο Καρμινάτι, και τη Ρωσίδα σύζυγό του.

Η κρουαζιέρα σχεδιάστηκε για να γιορτάσει τα γενέθλια κάποιου που επέβαινε στο πλοίο. Το σκάφος των 15 μέτρων ήταν μια εύστοχη επιλογή – ονομαζόταν «Good…uria», ένα παιχνίδι με λέξεις που σημαίνει «ευχαρίστηση».

Αλλά αυτό το σκάφος χτυπήθηκε ξαφνικά από μια σφοδρή καταιγίδα με ριπές πάνω από 70 χιλιόμετρα (43 μέτρα) την ώρα.

«Μέσα σε 30 δευτερόλεπτα, μια “αποκάλυψη” έπεσε πάνω μας», ήταν ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Καρμινάτι περιέγραψε το περιστατικό, σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera. «Η βάρκα ανατράπηκε αμέσως και πέσαμε στο νερό».

Ο κ. Καρμινάτι είπε στους ερευνητές ότι δεν είχε προβλεφθεί κακοκαιρία. Το σκάφος ήταν ακόμα στη λίμνη μετά την προγραμματισμένη ώρα επιστροφής.

Οι έρευνες σχετικά με τον καπετάνιο, Καρμινάτι μένει να δείξουν πιθανά αδικήματα στην πρόκληση του ναυαγίου αλλά και αν ευθύνεται για πιθανή ανθρωποκτονία.

ΠΗΓΗ: BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος