Ιταλία: Μείωση δαπανών για την δημόσια υγεία

Μείωση των δαπανών για την δημόσια υγεία κατά 10 δισ.€ σχεδιάζει η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι, σύμφωνα με την Ρεπούμπλικα, υπενθυμίζοντας ότι πριν από μόλις μια εβδομάδα ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει μείωση φορολογικής πίεσης με κατάργηση από το 2016 του φόρου πρώτης κατοικίας, χωρίς να αποκαλύπτει περικοπές στην υγεία.

«Πρέπει να μπει ένα όριο στις δαπάνες για μικροβιολογικές εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις που καλύπτονται από το ιταλικό σύστημα υγείας», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές στην εφημερίδα, η οποία παραθέτει και διαβεβαίωση της Ιταλίδας Υπουργού Υγείας Μπεατρίτσε Λορεντσίν, σύμφωνα με την οποία «στον επόμενο κρατικό προϋπολογισμό δεν προβλέπεται καμία οριζόντια περικοπή, αλλά μια πιο αποδοτική διαχείριση πόρων με στόχο την μείωση των φόρων».

Εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, στο μεταξύ, εκφράζουν σοβαρές αντιρρήσεις σχετικά με τα σχέδια που στοχεύουν στην μείωση της συνολικής δαπάνης για την δημόσια υγεία, υπενθυμίζοντας ότι σχετικές περικοπές έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στο πρόσφατο παρελθόν.

«Λέμε όχι στους συναγερμούς που στερούνται αιτίας. Στον τομέα της υγείας εργαζόμαστε για να πετύχουμε μια πιο λογική κατανομή των δαπανών και την μείωση των αρμόδιων οργανισμών που εγκρίνουν τις δαπάνες αυτές», απαντά στους επικριτές του ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος