Ιταλία: Μεταφέρονται στο Βορρά τα εμβόλια AstraZeneca που αρνήθηκαν οι κάτοικοι των Νότιων περιφερειών

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Στην Περιφέρεια του Βένετο θα πάνε τα εμβόλια AstraZeneca που αρνήθηκαν να χρησιμοποιήσουν οι κάτοικοι των περιφερειών της Σικελίας, Καμπανίας και Καλαβρίας. 

Ο λόγος αυτής της μη χρήσης οφείλεται στα άτομα της ομάδας άνω των 60 ετών που αρνούνται την ανοσοποίηση με το εμβόλιο της AstraZeneca λόγω φόβου, παρά τις διαβεβαιώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων. 

Με γνώμονα αυτή την τάση αλλά και τους ταχύτατους ρυθμούς εμβολιασμών στη Βόρεια Ιταλία, οι Περιφερειάρχες των Βένετο, Πεδεμόντιο και Φριούλι πίεσαν για αναδιανομή του εμβολίου της AstraZeneca σε αυτούς. Έτσι ο Επίτροπος της Κατάστασης Εκτάκτου Ανάγκης CoViD-19, Στρατηγός κ. Φιλιουόλο, συμφώνησε στην εσωτερική μετακίνηση. 

Η Περιφέρεια του Βένετο θα λάβει την επόμενη εβδομάδα περίπου 25.000 “επιπλέον” δόσεις AstraZeneca εκτός από την επίσημη προμήθεια, ενώ στις 25 Μαΐου αναμένονται άλλες 110.000 δόσεις.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Corriere della Sera, στο Βένετο η χρήση του αγγλο-σουηδικού αντι-Covid εμβολίου είναι 80%, σε σύγκριση με το 40% – 60% που βρίσκεται Νοτιο Κεντρικά της χώρας. 

Θετικά σχολιάζει το γεγονός ο κυβερνήτης της Περιφέρειας του Βένετο κ. Luca Zaia, ο οποίος τονίζει: “Το εμβόλιο είναι ζωτικής σημασίας: στις κατηγορίες που το έχουν λάβει, δεν υπάρχουν πλέον νοσοκομειακοί ασθενείς, ιδίως οι εισαγωγές σε νοσοκομεία για τους άνω των 80 ετών έχουν μειωθεί κατακόρυφα, το 96,9% εκ των οποίων έχει πάρει τουλάχιστον την πρώτη δόση “.

Τούτη η αναδιανομή των εμβολίων φαίνεται πως μάλλον θα αποτελέσει την αρχή μιας ευρύτερης καμπάνιας στην οποία θα συμμετάσχουν και άλλες περιφέρειες του Ιταλικού Βορρά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος