Ιταλία: Με τον “κανόνα του 1-2-3” η αντιμετώπιση της έξαρσης του κορονοϊού στην εκπαίδευση

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Η Ιταλική Κυβέρνηση σήμερα 5 Ιανουαρίου προέβη σε Υπουργικό Συμβούλιο όπου αποφασίστηκαν τα μέτρα αντιμετώπισης της έξαρσης του κορονοϊού στα σχολεία. 

Η Κυβέρνηση αποφάσισε την γραμμή επαναλειτουργίας των σχολείων από τις 10 Ιανουαρίου, δείχνοντας αμετακίνητη ενάντια στις προτάσεις όπως αυτή του Κυβερνήτη της Καμπανίας για καθυστέρηση της τάξης των 20-30 ημερών λόγω της αύξησης των κρουσμάτων. 

Τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της έξαρσης του κορονοϊού συνοψίζονται με τον “κανόνα του 1-2-3”, όπως ονομάστηκε από τα Ιταλικά ΜΜΕ, και συνδέονται με τις ηλικιακές ομάδες:

– 0-6 ετών: ολόκληρη η τάξη θα μεταβεί σε 10ημερη καραντίνα σε περίπτωση 1 κρούσματος

– δημοτικό: με 1 κρούσμα στην τάξη, τα μαθήματα συνεχίζονται εν παρουσία αλλά γίνεται επιτήρηση με τεστ για διάστημα 5 ημερών από την πρώτη περίπτωση θετικότητας. Στην περίπτωση 2 ή περισσότερων θετικών, κρουσμάτων θα επιβληθεί 10ήμερη τηλεμάθηση για όλη την τάξη 

– δευτεροβάθμια εκπαίδευση: με 1 θετικό κρούσμα κορονοϊού προβλέπεται αυστηρή επιτήρηση και το μάθημα παραμένει εν παρουσία με μάσκες Ffp2. Με 2 θετικά κρούσματα οι ανεμβολίαστοι (ή εν αναμονή της ολοκλήρωσης του εμβολιαστικού κύκλου) περνούν σε τηλεμάθηση, ενώ οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν το μάθημα εν παρουσία με μάσκες Ffp2. Με 3 κρούσματα ολόκληρη η τάξη περνάει σε τηλεμάθηση για 10 ημέρες. Στους μαθητές θα διατεθούν δωρεάν τεστ.

Επίσης σημειώνεται πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός επεκτείνεται και στο προσωπικό (ανεξαρτήτου ηλικίας) του πανεπιστημίου, το οποίο έτσι εξισώνεται με το σχολικό προσωπικό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος