Ιταλία: “Λουκέτο” ή αναδιοργάνωση για τρία ιστορικά δελτία ειδήσεων του δικτύου Mediaset;

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής 

Στην Ιταλία, εδώ και αρκετές ημέρες γίνεται λόγος για την χαμηλή ακροαματικότητα των καναλιών του ιδιωτικού δικτύου Mediaset, υπό τον μερικό έλεγχο του ομίλου Fininvest της οικογένειας Berlusconi. Στα πλαίσια αυτής της συζήτησης, αργά το πρωί η εφημερίδα Corriere della Sera δημοσίευσε πως οι Ιταλοί τηλεθεατές σύντομα θα πρέπει να πουν αντίο σε τρία ιστορικά δελτία ειδήσεων, ήτοι: StudioAperto, Tg4 και SportMediaset. 

Το δημοσίευμα, με πρώτη φερόμενη πηγή την ηλεκτρονική εφημερίδα ItaliaOggi, μιλά για την απόφαση του δικτύου να κλείσει όλα της τα δελτία ειδήσεων πλην των Tg5 και TgCom24. Αυτό προφανώς αναστάτωσε τα Ιταλικά ΜΜΕ, και εντός ολίγων ωρών έγιναν διάφορες ενημερώσεις σχετικά με το θέμα αυτό. 

Το απόγευμα της Δευτέρας λοιπόν το πρακτορείο Adnkronos δημοσίευσε πως, σύμφωνα με πηγές, κανένα δελτίο δεν πρόκειται να κλείσει και πως πρόκειται “απλά περί μιας εσωτερικής αναδιοργάνωσης των γραμμών όλων των εκδόσεων με στόχο τη βελτιστοποίηση”.

Συγκεκριμένα, πρόσωπα και λογότυπα των εκδόσεων θα παραμείνουν ως έχουν, ενώ “η μόνη ορατή αλλαγή θα είναι αυτή του ονόματος της News Mediaset σε TgCom”. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Il Fatto Quotidiano, η φημολογία διαψεύσθηκε “από τον ίδιο όμιλο της Mediaset”. Μάλιστα, από τις 29 Νοεμβρίου η ενημέρωση θα επικεντρωθεί ακόμη περισσότερο στο TgCom24, το οποίο σύντομα γιορτάζει τα δέκα χρόνια λειτουργίας του. 

Η Adnkronos υπογραμμίζει επίσης πως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι εν λόγω αλλαγές θα λάβουν χώρα “χωρίς να απολυθεί κανείς”. Σημειωτέον, σε ορίζοντα τριετίας “προβλέπονται 45 εθελούσιες πρόωρες συνταξιοδοτήσεις βάσει κινήτρων” ενώ παράλληλα “την ίδια τριετία αναμένεται να προσληφθούν 15 νέοι δημοσιογράφοι”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος