Ιταλία: «Κόντρα» αρχηγών πριν τη συνεργασία

Array

Ανταπόκριση – Ρώμη: Κρίστιαν Μαυρής

Λίγο νωρίτερα ο ηγέτης του Δημκρατικού κόμματος, Ενρίκο Λέτα συνάντησε τον Σέρτζιο Ματαρέλα. Σήμερα (20/10) ήταν η πρώτη μέρα διαβουλεύσεων με αρκετά βαρύ κλίμα, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Ρώμη, Κρίστιαν Μαυρής. Αύριο πρόκειται να συνεχιστεί ο κύκλος των διαβουλεύσεων.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επενέβη χθες το βράδυ (19/10) στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής, γεγονός που προκάλεσε «κύμα» αντιδράσεων.

Σφοδρότατη ήταν η τοποθέτηση της Τζόρτζια Μελόνι στην παρέμβαση του Μπερλουσκόνι, η οποία επιβεβαίωσε πως η Ιταλία είναι μέλος της Ευρώπης και της Ατλαντικής Συμμαχίας και πως «όποιος δεν συμφωνεί με αυτό δεν μπορεί να είναι μέλος της Κυβέρνησης, ακόμη και αν αυτό σημαίνει να μην σχηματιστεί Κυβέρνηση».

Οι δηλώσεις του Μπερλουσκόνι ενδέχεται να έχουν ενα σημαντικές συνέπειες, καθώς για μεγάλο μέρος της χθεσινής ημέρας, ήταν έντονη η φημολογία πως το κόμμα «Φάρτσα Ιταλία» θα παρέμενε εκτός κυβέρνησης και πως θα υπήρχε ανάγκη υποστήριξης από μέρος της αντιπολίτευσης.

Μέχρι στιγμής, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, επικρατεί ησυχία από την πλευρά της Μελόνι. Επιπροσθέτως, ο Αντόνιο Ταγιάνι επιστρέφει από αναγκαία καθυσηχαστική συνάντηση με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στις Βρυξέλλες και όπως φαίνεται, δεν δείχνει να διακινδυνεύει την θέση του. Μάλιστα, Ταγιάνι και Μπερλουσκόνι υπογραμμίζουν πως επικεντρώνονται στον υπεύθυνο της διαρροής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 10ετές ομόλογο μέσα σε 1 μήνα έμεινε σταθερά κάτω από τις 260 μονάδες. Συνεπώς, οι αγορές «βλέπουν» την γραμμή συνέπειας της Μελόνι αλλά και της φιλοατλαντικής και φιλοΝΑΤΟϊκής δέσμευσης.

Τέλος, νέα δημοσκόπηση δείχνει πως τα «Αδέλφια της Ιταλίας» και το «Κίνημα 5 Αστέρων» ανεβαίνουν κατά 1 μονάδα, ενώ σχεδόν όλα τα υπόλοιπα κόμματα χάνουν περίπου μισή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος