Ιταλία:13 αγνοούμενοι μετά την κατολίσθηση στο νησί Ίσκια – Συγκεχυμένες πληροφορίες για νεκρούς

Array

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για τον απολογισμό από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που από χθες πλήττει την περιφέρεια της Καμπανίας που σήμερα το πρωί προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο νησί Ίσκια στον κόλπο της Νάπολης. Συγκεκριμένα, περίπου στις 5 π.μ. τοπική ώρα, μια κατολίσθηση στην περιοχή Τσελάριο είχε ως αποτέλεσμα σπίτια να καταστραφούν και άλλα να κινδυνεύουν από κατάρρευση από τον όγκο της λάσπης. Αρχικά ο υπουργός Υποδομών Μ. Σαλβίνι μίλησε για 8 νεκρούς κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από τον τοπικό περιφερειάρχη. Συμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ αγνοούνται 13 άτομα, μεταξύ αυτών μια τριμελής οικογένεια με ένα βρέφος, ενώ ένας άνδρας διασώθηκε.

Τριάντα οικογένειες με 100-120 άτομα παραμένουν αποκλεισμένοι χωρίς ρεύμα και νερό στα σπίτια τους.

Η ευρύτερη περιοχή της Κασαμίτσιολα βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, με τα Ιταλικά ΜΜΕ να τονίζουν πως είναι πολλά τα κτίρια που η λάσπη έφτασε μέχρι τον πρώτο όροφο, ενώ ποικίλουν οι αναφορές για επεμβάσεις των σωστικών συνεργείων για βοήθεια.

Σημειωτέον, το λιμάνι της Κασαμίτσιολα είναι απροσπέλαστο λόγω της θαλασσοταραχής και των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Η περιοχή είναι γνωστή για μια κατολίσθηση η οποία έπληξε τους κατοίκους το Νοέμβριο του 2009.

Οι προγνώσεις του καιρού δυσμενείς αφού υπογραμμίζεται πως για τις επόμενες ημέρες αναμένεται σφοδρό κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα πλήξει μεγάλο μέρος της Ιταλίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος