Ιταλία: Υπέρ ευρωπαϊκών δημοψηφισμάτων

«H Ευρώπη θα σωθεί μόνον αν ξαναβρεί το συλλογικό της πνεύμα» δήλωσε ο Ιταλός υφυπουργός παρά την προεδρία της κυβέρνησης, Σάντρο Γκότζι και τάχθηκε υπερ της διεξαγωγής ευρωπαϊκών δημοψηφισμάτων.

Ο στενός συνεργάτης του Ιταλού πρωθυπουργού Ματτέο Ρέντσι εκτιμά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Corriere della Sera, ότι: «Είναι σαφές, πλέον, ότι δεν διαθέτουμε μια δημοκρατική μέθοδο για να διαχειριστούμε κοινά αγαθά, όπως είναι, για παράδειγμα, το κοινό νόμισμα».

Αναφερόμενος στην Ελλάδα ο αρμόδιος επί ευρωπαϊκών θεμάτων της ιταλικής κυβέρνησης τόνισε: « Μια λέσχη δεν μπορεί να έχει στόχο τον αποκλεισμό ενός μέλους και ούτε να επιβάλλονται οι κανόνες του ισχυρότερου και του πιο ευνοημένου».

«Οι επόμενες αποφάσεις για θέματα οικονομικά, νομισματικά, ανάπτυξης θα πρέπει να υποβληθούν, την ίδια ημέρα, στην κρίση των πολιτών όλων των χωρών μελών» τονίζει ο Ιταλός πολιτικός, ζητώντας μάλιστα «θάρρος για αναθεώρηση των ευρωπαϊκών συνθηκών από το 2017».

«Η μυωπική δημοσιονομική πειθαρχία κινδυνεύει να αποσυνθέσει την Ευρώπη», δηλώνει η πρόεδρος του ιταλικού κοινοβουλίου, Λάουρα Μπολτρίνι, σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, στην οποία τονίζει, επίσης, ότι «ο Αλέξης Τσίπρας ήταν θαρραλέος και έδειξε αίσθημα ευθύνης».

Στην ερώτηση της «Corriere» αν «ο Τσίπρας ηττήθηκε και ταπεινώθηκε», η πρόεδρος της ιταλικής βουλής απαντά:
«πήρε αποφάσεις με διορατικότητα, που δείχνουν ότι είναι ένας ηγέτης με σημαντική προσωπικότητα. Θα πληρώσει το τίμημα, ίσως και σε ότι αφορά την σταθερότητα της κυβέρνησης, αλλά η ανάλυση που τον παρουσιάζει ως ταπεινωμένο είναι επιφανειακή».

Η Ιταλίδα πρόεδρος της βουλής, που εξελέγη βουλευτής με το κόμμα Αριστερά και Ελευθερία, θεωρεί ότι «η πορεία πρέπει να ξαναρχίσει από τα ορφανοτροφεία της Ελλάδας, όπου τα εγκαταλειμμένα παιδιά αυξήθηκαν κατά ποσοστό 300%».
«Τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ελλάδα δεν υπάρχει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, και όποιος στα 50 του χρόνια χάνει την δουλειά του κινδυνεύει να μείνει άστεγος», αναφέρει η Λάουρα Μπολτρίνι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος