Ιταλία: Η Νάπολη θα βοηθήσει τη Ρώμη στην αντιμετώπιση της κρίσης των απορριμμάτων

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σε μία πρωτοφανή είδηση, η Νάπολη θα βοηθήσει τη Ρώμη στην διαχείριση της κρίσης των απορριμμάτων. Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere del Mezzogiorno, από τις 4 Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου η Νάπολη θα δέχεται περίπου 150 τόνους απορριμμάτων ημερησίως από την πρωτεύουσα, η οποία πάσχει από χρόνιο πρόβλημα διαχείρισής τους. 

Ο δήμαρχος της Νάπολη Luigi de Magistris ανακοινώνει με σημείωμά του την εν λόγω πράξη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “κοινωνική και θεσμική συνοχή σημαίνει πιστή συνεργασία και βοήθεια σε όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες, με αλληλεγγύη”. Ο δήμαρχος μιλάει περί “αποδοχής αιτήματος βοήθειας της AMA, της εταιρείας απορριμμάτων της πόλης της Ρώμης, να λάβει μερίδιο απορριμμάτων για την αποφυγή έκτακτης ανάγκης στο Λάτιο αλλά και στην ίδια την πρωτεύουσα.”

Πρόκειται για μια πρωτοφανή κίνηση, εφόσον εδώ και χρόνια η Νάπολη είχε γίνει θλιβερά γνωστή για την κακοδιαχείριση και την περισυλλογή των απορριμμάτων της, με συχνές αποκαλύψεις για εμπλοκή της camorra (η γνωστή τοπική μαφία της Νάπολης) και δωροδοκίες σε πολλαπλά πολιτικά και τεχνικά επίπεδα.

Με αυτή την κίνηση έμπρακτης αλληλεγγύης, ο δήμαρχος de Magistris φαίνεται να δείχνει μια ανατροπή των συνθηκών. Στο σημείωμά του ο δήμαρχος συνεχίζει, λέγοντας πως “η αποδοχή του αιτήματος της Ρώμης για την αποφυγή μιας πολύ σοβαρής κρίσης απορριμμάτων που θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τον Ρωμαϊκό λαό και για ολόκληρη τη χώρα λόγω του αντίκτυπου της εικόνας που θα προκύψει, είναι μια θεσμική πράξη που θεωρούμε σωστή και που έπρεπε να γίνει”.

Τέλος, ο de Magistris επίσης υπογραμμίζει την πολιτική ευθύνη και το γιατί η πρωτεύουσα έφτασε σε αυτό το κρίσιμο σημείο, μιλώντας μάλιστα για “κόμματα που τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει ελάχιστα ή τίποτα για τη Νάπολη”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος