Ιταλία: Η αναστολή του εμβολίου της AstraZeneca αποφασίστηκε ύστερα από συζήτηση με την Γερμανία

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Το πρωί της Τρίτης ο Υπουργός Υγείας της Ιταλίας κ. Roberto Speranza, κατά την διάρκεια του διαδικτυακής εκδήλωσης Online Talk Sanità και κατόπιν ερώτησης της Corriere della Sera, δήλωσε πως ‘η χθεσινή απόφαση της αναστολής του εμβολίου AstraZeneca είναι προληπτική και πάρθηκε ύστερα από εκτίμηση του Γερμανικού Ινστιτούτου για τα Εμβόλια, το Paul-Ehrlich-Institut.’

Ο Υπουργός Υγείας κ. Speranza συζήτησε το θέμα με τον Γερμανό ομόλογό του και ‘αποφασίστηκε, από κοινού, οι κυβερνήσεις να περιμένουν την απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων την Πέμπτη’.

Ο Υπουργός Speranza επίσης τόνισε πως ‘Είμαστε θετικοί πως θα έρθουν στην επιφάνεια όλα τα στοιχεία για να μας καθησυχάσουν ώστε να επιστρέψουμε στον εμβολιασμό. Είναι σωστό να δίνουμε προσοχή στο θέμα αυτό’.

Η προσωρινή αναστολή των εμβολίων της AstraZeneca δημιουργεί τριγμούς εκ θεμελίων στον πρόσφατο προγραμματισμό της εμβολιαστικής εκστρατείας της Κυβέρνησης Draghi. Μεγάλη μερίδα του Ιταλικού πληθυσμού βρίσκεται σε λίστα αναμονής για το εμβόλιο της εν λόγω Αγγλο-Σουηδικής φαρμακευτικής εταιρείας, ειδικά μέχρι την άφιξη των πολυαναμενόμενων εμβολίων της Johnson & Johnson.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος