Ιταλία: “Η Αγία Γραφή λέει πως η ομοφυλοφιλία αποτελεί βδέλυγμα” – Θύελλα με τη δήλωση Δεξιού Γερουσιαστή

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σάλος προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Αδελφών της Ιταλίας στη Γερουσία, Λούτσιο Μαλάν, ο οποίος τάχθηκε ανοιχτά κατά των γάμων των ομοφυλοφίλων και μάλιστα τόνισε πως, σύμφωνα όπως λέει η Βίβλος (Παλαιά Διαθήκη) “η ομοφυλοφιλία αποτελεί βδέλυγμα”.

Κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στη ραδιοφωνική εκπομπή Un Giorno da Pecora, στο Rai Radio1, ο Μαλάν, ο οποίος υπήρξε παλαίμαχος στο κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το Φόρτσα Ιτάλια, μίλησε για το λόγο για τον οποίο πέρασε στα Αδέλφια της Ιταλίας: την αντίθεσή του στο νόμο κατά της ομοτρανσφοβίας, γνωστό και ως νόμος Ζαν, τον οποίο υποστήριζε η Κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι.

Ενδιαφέρον αποτέλεσε για τους παρουσιαστές της εκπομπής το γεγονός αυτής της τοποθέτησης, εφόσον ο Γερουσιαστής Λούτσιο Μαλάν είναι επίσης μέλος της Βαλδενσιανής Ευαγγελικής Εκκλησίας, η οποία τάσσεται υπέρ των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων. Ο Μαλάν τόνισε όμως πως τα μέλη “δεν έχουν καμία υποχρέωση υπακοής” εφόσον “η Βαλδενσιανή Εκκλησία βασίζεται στη Βίβλο και όχι στην ιεραρχία”.

Μάλιστα, ερωτώμενος στο στούντιο αν η Αγία Γραφή επισημαίνει ότι οι γάμοι μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου απαγορεύονται, ο Γερουσιαστής απάντησε πως “λέει χειρότερα, και μάλιστα με μεγαλύτερη σαφήνεια. Όχι βέβαια για τους γάμους, τους οποίους κανείς δεν σκέφτηκε πριν από δύο χιλιάδες χρόνια. Λέει ότι η ομοφυλοφιλία είναι βδέλυγμα, τόσο στην Παλαιά όσο και στην Καινή Διαθήκη”.

Σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις της Ιταλικής αντιπολίτευσης με την τοποθέτηση του Γερουσιαστή. Ο Αλεσάντρο Ζαν, του οποίου το όνομα φέρει το σχετικό νομοσχέδιο, αναρωτιέται εάν “αυτή είναι και η θέση της Τζόρτζια Μελόνι;”

Σε παρόμοιο μήκος κύματος και ο ηγέτης του κόμματος Δράση, Κάρλο Καλέντα, ο οποίος χαρακτήρισε τα σχόλια του Μαλάν “ανάξια και σύμπτωμα βαθιάς άγνοιας” ενώ πρόσθεσε πως “εάν οι κανόνες μας προέρχονταν από την Παλαιά Διαθήκη, δεν θα υπήρχε μεγάλη διαφορά από τους Ταλιμπάν. Ευτυχώς είχαμε το Ευαγγέλιο και το κοσμικό κράτος”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος