Το κόστος μιας κλασικής πίτσας Margherita συνέχισε να αυξάνεται τον Απρίλιο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, αν και ο ρυθμός του πληθωρισμού επιβραδύνθηκε για όλα τα συστατικά της.
Σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται στοιχεία από το Ιταλικό Ινστιτούτο Στατιστικής και το Υπουργείο Οικονομικών, τα συστατικά της πίτσας (αλεύρι, ντομάτες, μοτσαρέλα και ελαιόλαδο) και η ενέργεια για το ψήσιμο της πίτσας αυξήθηκαν κατά 19% τον Απρίλιο, σε σύγκριση με το 2022.
Ωστόσο, οι αυξήσεις των τιμών έχουν επιβραδυνθεί σε σχέση με τον Μάρτιο, αλλά και τον περασμένο Νοέμβριο όταν το κόστος παραγωγής αυξήθηκε πάνω από 30%. Η τιμή της πίτσας συνεχίζει να ξεπερνά τον συνολικό πληθωρισμό, ο οποίος ήταν 8,7% τον περασμένο μήνα.
Το κόστος αγοράς έτοιμης πίτσας αυξήθηκε κατά 7,6% εφέτος, καθιστώντας το σούπερ μάρκετ πιο κερδοφόρα λύση από τη σπιτική πίτσα.
Πηγή: abcnews.al
Μετάφραση: Σταυρούλα Ευαγγέλου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος