Ιταλία: Φοιτητικές κινητοποιήσεις την Παρασκευή, ανησυχία του Υπουργείου Εσωτερικών για επεισόδια

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Το Κομμουνιστικό Μέτωπο Νεολαίας διοργάνωσε για την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου μεγάλη διαδήλωση στη Ρώμη σε ένδειξη αλληλεγγύης για τον χαμό των φοιτητών Lorenzo Parelli και Giuseppe Lenoci (18 και 16 ετών, αντίστοιχα) οι οποίοι σε απόσταση λίγων ημερών μεταξύ τους βρήκαν τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια πρακτικής άσκησης στα πλαίσια της εναλλαγής σχολείο-εργασία.

Η κινητοποίηση προκαλεί ανησυχία στο περιβάλλον του Υπουργείου Εσωτερικών για το ενδεχόμενο επεισοδίων που θα μπορούσαν να ξεσπάσουν. Όπως τονίζει το Υπουργείο σε σχετική εγκύκλιο απευθυνόμενη στους Νομάρχες, εξετάζεται η ενεργοποίηση “κάθε δυνατού καναλιού προληπτικού διαλόγου με τους υποστηρικτές ή διοργανωτές των πρωτοβουλιών, αξιολογώντας και τη σκοπιμότητα της εμπλοκής διευθυντών σχολείων”.

Επίσης, ο διάλογος με τους διοργανωτές θα μπορούσε να αποδειχθεί μια αποτελεσματική μέθοδο “για την αποτροπή πιθανής εκμετάλλευσης των αιτημάτων των φοιτητών” και εν τέλει για “την απομόνωση των πιο ριζοσπαστικοποιημένων περιθωρίων της διαμαρτυρίας”.

Όπως τόνισε η ίδια η Υπουργός Εσωτερικών κα. Luciana Lamorgese πρέπει “να ληφθεί υπόψη η ευαισθησία των θεμάτων του φοιτητικού κόσμου” αλλά και η “αναγκαία ισορροπία μεταξύ του δικαιώματος διαδήλωσης και των αδιάψευστων απαιτήσεων για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος