Ιταλία: Έξαρση κορονοϊού στη Ρώμη από τις προβολές του EURO 2020

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Στις 2 Ιουλίου, μια ομάδα 16 φίλων βρέθηκε σε μαγαζί της Μοντεβέρντι της Ρώμης για να παρακολουθήσει τον αγώνα Ιταλία-Βελγιο για το EURO 2020. Από εκείνη τη βραδιά και μέχρι στιγμής, στην ευρύτερη περιοχή τα κρούσματα ανήλθαν σε 73.

Πρόκειται για ένα εμφανές παράδειγμα της δύναμης και της ταχύτητας εξάπλωσης του κορονοϊού, με «ειδικό σύμμαχο» το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που διεξήχθη πρόσφατα. Κάτι για το οποίο ανέφερε ο ΠΟΥ αλλά και ο Περιφερειάρχης στον τομέα της Υγείας της Περιφέρειας Λάτσιο, κ. Αλέσιο ντ’Αμάτο, ο οποίος είχε δηλώσει πως η αύξηση των λοιμώξεων θα είναι αναπόφευκτη τις επόμενες εβδομάδες και πως “θα πληρώσουμε το λογαριασμό των εορτασμών για τους Azzurri”. 

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, οι έως τώρα εξάρσεις σχετίζονται με τους προημιτελικούς αγώνες του EURO 2020 αλλά και με τις επιστροφές των νέων από τις διακοπές. Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, η Τοπική Υγειονομική Αρχή της Όστια, ASL Roma 3, μιλά για 9 επιβεβαιωμένα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν στην παραλιακή εγκατάσταση Shilling. Παράλληλα, η ASL Roma 3 αναφέρει άλλα 5 κρούσματα που προσβλήθηκαν κατά την διάρκεια campus volley στην Τοσκάνη. 

Η αύξηση των κρουσμάτων στην Περιφέρεια Λάτσιο είναι ραγδαία, εφόσον μέσα σε μια εβδομάδα ο αριθμός των θετικών κατοίκων στον κορονοϊό ανήλθε κατά 130%. Με αυτή την τάση, και σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες κατανομής ζωνών κινδύνου, η Περιφέρεια Λάτσιο κινδυνεύει να ξαναβαφτεί στα “κίτρινα” εντός ολίγων ημερών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος