Ιταλία – EURO 2020: Το εορταστικό βίντεο για τους Azzurri και την 60ή επέτειο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Το βράδυ της Πέμπτης 10 Ιουνίου, και παρουσία επισήμων, προβλήθηκε στην Piazza del Campidoglio το βίντεο για τα 60 χρόνια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. 

Με το σλόγκαν «Πάντα μαζί, μια ιστορία αγάπης και Ευρωπαϊκών αγώνων» προβλήθηκε μια σειρά υποβλητικών αναμνήσεων της ιστορίας του EURO με τις πιο σημαντικές στιγμές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, τονίζοντας παράλληλα το πως άλλαξε η κοινωνία μας τα τελευταία 60 χρόνια. Όλα αυτά, ενώ οι θεατές έζησαν τα ιστορικά νήματα της Ιταλίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. 

Ο πρωταγωνιστής του βίντεο είναι ένας άνδρας, γεννημένος στην Ιταλία πριν από 60 χρόνια και μεγαλωμένος με τα κατορθώματα των Azzurri στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Αποτίνοντας φόρο τιμής στους αξιομνημόνευτους αγώνες, το βίντεο συνδυάζει τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τα έθιμα των Ιταλών, εστιάζοντας στην αφηγηματική δύναμη των ήχων, των φώτων και των χρωμάτων. 

Η προβολή πραγματοποιήθηκε στην πρόσοψη του Palazzo Senatorio, στην Piazza del Campidoglio, παρουσία της Δημάρχου Virginia Raggi, του Έκτακτου Επιτρόπου του EURO 2020, Daniele Frongia, και του προέδρου της Ιταλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Gabriele Gravina.

Η παράσταση προβλήθηκε δύο φορές – η πρώτη φορά παρουσία των επισήμων, και η δεύτερη για το πλήθος κόσμου που κατέφθασε στην Piazza del Campidoglio – ενώ επαναλήφθηκε ξανά στις 11 και 12 Ιουνίου σε δύο παραστάσεις στις 9.45μμ και στις 11.15μμ.

Παρακολουθήστε το βίντεο εδώ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος