Ιταλία – EURO 2020: Σήμερα στη Ρώμη η τελετή έναρξης – Πρόβα τζενεράλε της επιστροφής στην κανονικότητα

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Η Ρώμη επιστρέφει στην κανονικότητα ξεκινώντας από το Euro 2020, το οποίο θα συνοδεύει καθημερινά τους αγώνες του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, όλα με βάση τα σχολαστικά πρωτόκολλα υγείας.

Ένας μήνας αθλητισμού, θεάματος, μουσικής, ανοιχτών τουρνουά προσβάσιμα σε πολίτες, πολιτιστικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων για παιδιά, γαστρονομικά προϊόντα, γήπεδα ποδοσφαίρου 3 επί 3, αλλά και παιδότοπος. Ουσιαστικά πρόκειται περί ευκαιρίας κοινωνικοποίησης εν μέσω υγειονομικής ασφάλειας.

Τα εγκαίνια των δραστηριοτήτων του Φεστιβάλ UEFA θα ξεκινήσουν σήμερα το πρωί με την συμβολική κοπή κορδέλας στην Piazza del Popolo, παρουσία της Δημάρχου της Ρώμης Virginia Raggi, του Έκτακτου Επιτρόπου UEFA EURO 2020 της Ρώμης Daniele Frongia, του Προέδρου της Ιταλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIGC) Gabriele Gravina και του Διευθύνοντος Συμβούλου της UEFA Events, Martin Kallen. 

Το πρόγραμμα ξεκινά το πρωί στις 10πμ τοπική ώρα και θα ξεδιπλωθεί με μουσική, καλλιτεχνικές παραστάσεις και επιδείξεις των freestylers, και υπό τις νότες των Jacopo Mastrangelo και The Kolors. Πρεσβευτής/local host η ηθοποιός Cristiana Capotondi. 

Συνολικά, το Φεστιβάλ UEFA στην Piazza del Popolo θα μπορεί να φιλοξενήσει έως 2.000 άτομα το οποίο θα παρακολουθείται μέσω μιας υπηρεσίας καταμέτρησης ατόμων και από περίπου 300 εθελοντές. Ο εκθεσιακός χώρος, χωρητικότητας 1.000 θέσεων, επιβάλλει θερμομέτρηση του σώματος και την συμπλήρωση ειδικής αυτο-πιστοποίησης στην είσοδο. Στο άλλο μισό της πλατείας, αφιερωμένο σε παραστάσεις, ψυχαγωγία και μετάδοση όλων των αγώνων UEFA EURO 2020, η χωρητικότητα θα είναι 1.000 θέσεων και για την πρόσβαση απαιτείται καθημερινή κράτηση μέσω της ιστοσελίδας euro2020roma.com. Η πρόσβαση θα είναι δωρεάν. 

Τέλος, μια τρίτη μεγάλη οθόνη, εγκατεστημένη στα αυτοκρατορικά φόρουμ, θα επιτρέπει την παρακολούθηση όλων των διαγωνισμών που θα διοργανωθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης.

Η μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου ξεκίνησε λοιπόν εδώ στην Ιταλία, και αυτός ο μήνας πράγματι αποτελεί την πρόβα τζενεράλε για την επιστροφή στην κανονικότητα ύστερα από μια πανδημία που τόσο έπληξε τον κόσμο του ποδοσφαίρου – και όχι μόνο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος